Slika nije pronađena

Američka međunarodna škola osnovana je u Zagrebu davne 1966. godine, a sada je došlo vrijeme za obnovu. Početak izgradnje nove zgrade svečano je obilježen u utorak na zagrebačkom Bundeku u nazočnosti američke veleposlanice u Hrvatskoj Juliete Valls Noyes i zagrebačkog gradonačelnika Milana Bandića te njihovih suradnika.

Do sad je bila na adresi Voćarska 106, a učenici će uskoro u školu ići u zgradu na križanju ulica Damira Tomljanovića i Savezne Republike Njemačke, na zemljištu veličine dvadesetak tisuća kvadratnih metara koje je Grad Zagreb nedavno prenio na državu, a država je pravo građenja ustupila Američkoj međunarodnoj školi.

Veleposlanica Julieta Valls Noyes zahvalila je svima koji su pomogli da škola, koja je imala važnu u životu Zagreba zadnjih pola stoljeća, dobije novi dom u središtu grada. Ovo je važna prekretnica u životu škole ali i za Zagreb, te znak da će škola imati važnu ulogu još desetljećima, kazala je.


Školu pohađa 265 učenika više od 30 nacionalnosti i to 26 vrtićke dobi, 98 osnovnoškolaca, 59 srednjoškolaca te 82 studenata visokih škola. O njima brine više od 50 nastavnika i drugog osoblja.

Prema objavljenim podacima, prosječni razred broji 18 učenika, a školarina iznosi od 6500 do 17.000 eura godišnje, ovisno o programu.

Gradonačelnik Bandić kazao da je današnji dan podjednako sretan za njega i za Zagreb kao kad je prije petnaestak godina počela gradnja novog Američkog veleposlanstva, jer, po njemu, pokazuje da Amerika cijeni Hrvatsku. On je izrazio zahvalnost Americi što je pomogla Hrvatskoj da se izbori za svoju slobodu i u izgradnji demokracije.


Uz Američku međunarodnu škole u moderno opremljenu kampusu kapaciteta 480 učenika i studenata, i neovisno o njoj, bit će izgrađen hrvatski vrtić i osnovna škola.

Foto: American International School of Zagreb


I.I./ /lider.media

Pročitajte još:

Greške koje ne smiješ ponoviti i ove školske godine - savjeti koji će te spasiti!

MUST pravila - 7 stvari koje ne smiješ napraviti prvi dan škole

Srednja škola vs fakultet - koje su razlike u zadaćama?

Škola american international school of zagreb Amerika