Slika nije pronađena

Nije čudno vidjeti Monopoly igru koja je smještena negdje na plažu ili na selo pa čak i onu verziju s našom vlastitom državom, ali jeste li ikada vidjeli igru posvećenu mengi?

Upravo takvu društvenu igru su osmislile studentice Daniela Gilsanz i Ryan Murphy u sklopu fakultetskog projekta. Cure studiraju dizajn na Rhode Islandu, a njihov zadatak je bio napraviti igru koja će nekako biti povezana s ljudskim tijelom.

One su to sve digle na `next level` i napravile igru posvećenu mengi i razbijanju stigme oko toga. Igru može igrati više ljudi te uključuje interaktivnu maternicu, a svaka nova runda počinje tako da se zavrte jajnici dok ne izađe oplođeno jajašce. Svaki jajnik u sebi ima tri čista jajašca i jedno crveno. Čista jajašca nam dopuštaju da se krećemo dalje u igri, a zbog crvenog moramo čekati do nove runde.


Pobjednik je onaj koji napravi cijeli krug oko ploče za igru i pokupi higijenske potrepštine poput uložaka ili tampona. Ova igra je osvojila nagradu na natjecanju Red Dot Design, a djevojke su ovime htjele razbiti sramoćenje žena zbog menge, ali i da igrači nauče nešto igrajući.

`Obje se sjećamo koliko je bilo teško imati mengu dok smo išle u školu – svi kao da su se toga plašili i ustručavali se postavljati pitanja` otkrivaju ove 23-godišnjakinje.


Nije li ovo najoriginalnija društvena igra koju ste vidjeli?


Izvor/foto: The Period Game

I.P.

Pročitajte još:

Društvene igre koje volimo

Genijalna ideja: tinejdžer napravio `PMS paket` i oduševio cure

Sladoled za curke u PMS-u: `Ne približavaj mi se!`

Društvena Igra o mengi igra menga

Još vijesti