Slika nije pronađena

'Mirnovec pirotehnika' odnosno njezina tvrtka 'Mirnovec park' u srijedu započinje radove na izgradnji zabavnog parka u Biogradu na Moru, vrijednog 15 milijuna eura u prvoj fazi, koji bi trebao biti otvoren najkasnije do 1. svibnja iduće godine, doznaje se od direktora Mirnovec pirotehnike Franje Koletića.

Zabavni park imat će 25 atrakcija, a namijenjen je za tri kategorije posjetitelja: djecu, obitelji i tinejdžere. Podijelit ćemo ga u tri tematske cjeline: divlji zapad, stari gusarski grad te svemir. Nudit ćemo vožnje na raznim roller-coasterima, gradimo halu za elektroničke igre, amfiteatar, a velik naglasak stavit ćemo i na vatromete, odnosno razne spektakle s pirotehnikom i vatrom. U sklopu zabavnog parka bit će i svi popratni ugostiteljski sadržaji', kazao je Koletić, a prenio Jutarnji list.


Dodao je da se ne radi o zabavnom parku koji će isključivo nuditi vodene atrakcije. 'Bit će to prvi hrvatski zabavni park koji će podsjećati na talijanski Gardaland, odnosno na čuvene tematske parkove u floridskom Orlandu' ustvrdio je.

Po njegovim riječima, pribavljene su sve građevinske dozvole. Park se počinje graditi u srijedu, 13. travnja, na zemljištu u vlasništvu tvrtke. 'Tih 15 milijuna eura tek je početak. Nepisano je pravilo da se takvi parkovi brzo šire nakon nekog vremena i obogaćuju se novim atrakcijama. Stoga je vrlo vjerojatno da će u zabavni park u kasnijim fazama biti još velikih ulaganja' istaknuo je.

Požalio se da su radovi trebali krenuti prošle godine, ali ih je u tome spriječila hrvatska birokracija. 'Ovo je prvi projekt takve vrste kod nas i imali smo dosta problema s papirologijom. No sada je sve to iza nas i počinjemo s gradnjom. Radovi bi trebali biti gotovi do sljedeće turističke sezone, možda već do sljedećeg Uskrsa, najkasnije do 1. svibnja' tvrdi Koletić.

Cijeli članak pročitajte ovdje.

Foto/Izvor: Jutarnjilist
I.N.

Pročitajte još:

Hrvatska u proljeće 2015. dobiva svoj Gardaland

gardaland vlakić smrti zabavni Park

Još vijesti