Slika nije pronađena
Iako se još donedavno vjerovalo da je bolje spavati što više sati dnevno, izgleda da previše spavanja ostavlja jednako negativne posljedice kao i premalo.

Je li moguće da čak i spavanja može biti previše? Rezultati nedavnog istraživanja koje donosi BMC Public Health pokazali su začuđujuće podatke – predugo spavanje može biti vrlo opasno i uzrokovati razne probleme sa zdravljem. Da, dobro ste pročitali.

via GIPHY


Znači li to da se nikad ne biste smjeli naspavati? Naravno da ne znači.

Spomenuto istraživanje pokazalo je da svaki san koji traje kraće od šest sati i duže od devet može naštetiti zdravlju, a nećete biti ništa više naspavani. U tom slučaju mogli biste jednako (ne)uspješno obavljati svakodnevne aktivnosti poput učenja, druženja s frendicama ili izlaska s dečkom.

Osim toga, nakon predugog sna ćete imati mnogo manje energije, mozak će vam biti usporen, koncentracija oslabljena, boljet će vas glava, a postoji i mogućnost da se počnete više debljati.

via GIPHY


Sve bi to moglo itekako utjecati na vas i vaš način obavljanja svakodnevnih obaveza, zbog čega je možda bolje da ubuduće izbjegavate spavanje dulje od deset sati. Da, znamo da nema ljepšeg nego vikendom napokon odspavati do podneva, ali to vam ipak ne bismo preporučili. A sad znate i zašto.

Foto: Pexels/Giphy

D.Š.

Pročitaj još:

FOTO Nevjerojatna reakcija bake čija unuka se spremala na Gay Pride – koliko cool je ovo?

Ovo bi mogao biti kraj YouTubea?! Instagram bi ga uskoro mogao zamijeniti, evo zašto

OMG Ovo nemojte pokušavati kod kuće – cura je doslovno ispuhala dim kroz uši!

Spavanje #zdravlje zanimljivosti

Još vijesti