Slika nije pronađena

Naravno da ga i mi volimo ponekad poslušati, ali na žalost brojnih fanova Justina Biebera diljem svijeta (pa i nas), Washington Post je iznio činjenice.


Istraživanje su proveli Pascal Wallisch i Nicole Leal sa Sveučilišta u New Yorku s ciljem utvrđivanja povezanosti glazbenog ukusa i psihopatskih sklonosti i osobina. Psihopati su ljudi koji imaju jaku sklonost manipulaciji i manjak empatije (općenito njihov emocionalno-voljni dio ličnost je promijenjen u odnosu na normalne ljude), ali često i natprosječnu inteligenciju. Čine oko 1% svjetske populacije i često ih nazivamo 'daltonistima za ljudske osjećaje i društvene moralne vrijednosti'.

I dokazano je da su im omiljene pjesme 'No Diggity' Blackstreeta (ft. Dr. Dre i Queen Pen) i 'Lose Yourself' Eminema, ali 'nisu imuni' ni na Justina Biebera. Pokazalo je to istraživanje provedeno na 190 studenata s njujorškog sveučilišta kojima se prvo procijenjeno mentalno zdravlje (stupanj psihopatije) na temelju ispunjenog upitnika. Znanstvenici su im ponudili tvrdnje poput 'Za mene je ispravno sve ono zbog čega ne trpim nikakve posljedice' i 'Ljubav je precijenjena', a oni su odgovarali u kojem se omjeru slažu sa svakom tvrdnjom. Zatim su ih pitali koja im je omiljena pjesma, izvođač i glazbeni žanr.

Ispalo je da je Bieber među omiljenijim izvođačima u populaciji okarakteriziranoj kao psihopatskoj, a naročito im se sviđa njegova pjesma 'What Do You Mean?'.


Psihopati uopće ne vole klasičnu glazbu, suprotno očekivanjima – u filmovima obično upravo ona svira u pozadini prilikom izvršavanja zločina, npr. Bach u filmu 'Kad jaganjci utihnu'.

via GIPHY


Utvrdili su da su i draže pjesme s dosta teksta i to one popularne – Belieberi među ekipom, držite se!

Foto: Profimedia/Giphy/YouTube

M.Z.

Pročitajte još:

Obožavaš ove dvije pjesme i znaš im sve riječi? Možda si psihopat?!

Studija otkrila: dečki koji fotkaju puno selfija imaju osobine psihopata!

WOW Riješi jednostavnu zagonetku i saznaj odmah – krije li se psihopat u tebi?

dokaz osobnost pjesme psihopat Justin Bieber znanost

Još vijesti