Djevojka

Zamislite ovu situaciju, ležite u krevetu i gledate 12. epizodu Riverdalea zaredom kad ono, osjetite ruku, poznatu ruku, koja vam steže jednu dojku.

Možda pomalo šokantno, ali velik broj djevojaka tvrdi da i one rade istu stvar. Objašnjenje koje stoji iza toga je to da kad se ruka susreće s grudima, ona stimulira živce koji pokreću hipofizu mozga na oslobađanje oksitocina, hormona sreće povezanog s maženjem, za Cosmopolitan je rekla klinička psihologinja dr. Meghan Jablonski. Ta razina opuštenosti i udobnosti povezana je s, recimo, maženjem kućnog ljubimca ili utjehom koju ti pruža tvoja omiljena velika čokolada.

Ipak, i dalje se čini čudnim to što su nam prsti prirodno privučeni grudima, zar ne? Nije tako, kaže stručnjakinja za govor tijela Blanca Cobb za Cosmopolitan. Prvo i najočitije, grudi su nam lako dostupne. I kad su opušteni, prsti i dlanovi su nam blago zakrivljeni. Djeluje očito: opuštena ruka = savršeno gnijezdo za grudi.

Prsa su ionako mjesto gdje se nakuplja velika količina stresa pa nije ni čudno što curama to pomaže da se umire i otpuste sve gluposti koje su im se tijekom dana nakupile i rezultirale stresom. U osnovi, držanje grudi je veličanstvena supersila koja se bori protiv stresa. Samo ih pipkajte. Nitko vas ne osuđuje!

Foto: Giphy/ YouTube Screenshot

M.S.K.

Pogledajte još.

Najčitanija pitanja tjedna vezana su uz maturalac i to uzrokuje li sojino mlijeko rast grudi

Topići ubrzavaju rast grudi - i drugih pet mitova o grudnjacima službeno je *razbijeno*!

Grudi i tijelo će ti biti zahvalni - pet razloga zašto bi trebala što manje nositi grudnjak

grudi diranje pipkanje držanje dojke umirujuće stres dokazano zanimljivost

Još vijesti