Slika nije pronađena

Što biste rekli kad bi vam netko naredio da obrijete dlačice ispod pazuha?

Svatko od nas ima osobne razloge zašto na određene načine uređuje svoje tijelo. Osobna higijena također je intimna stvar iako je jako važna za opće zdravlje i društveno prihvaćanje (tko u busu ili tramvaju želi stati kraj ‘smrdljivca’?). Stoga je bitno da je provodimo temeljito i svakodnevno. Ipak, neke su odluke vaša privatna stvar.

Ako odaberete brijati ili ne brijati pazuhe – to je vaša stvar. U ovom slučaju djevojčica nije imala izbora…

U jednoj školi u Australiji učiteljica je obrijala pazuhe učenici pred čitavim razredom! Da, dobro ste pročitali. I nas je jednako šokiralo!

14-godišnja Taylah Woods otišla je u školu, a završila s uspomenom koja bi joj mogla stvoriti traumu za cijeli život. Wangaratta District Specialist School škola je za djecu s posebnim potrebama, a ovaj konkretni predmet bavio se poučavanjem nekih vještina koje će učenicima dobro doći u životu. Učiteljica koja joj je obrijala pazuhe učenici tvrdi da je to napravila samo kako bi joj pokazala kako se to radi…jer je i to valjda jedna od tih korisnih vještina bez koje nećemo uspjeti u životu!

Učiteljica je također izjavila da će se Tayli svi smijati ukoliko ne obrije pazuhe. Ms. Woods, Taylina majka, prokomentirala je: “Porazgovarala sam s učiteljicom tog istog dana i ona mi je rekla da je imala pravo to napraviti jer je to dio nastave.

Na kojem se predmetu podučava brijanje pazuha?!

Što je čak i gore, ravnateljica Libby Hosking izjavila je: “Ne tvrdimo da svi moraju brijati dlačice ispod pazuha, to je samo mogućnost.

Zašto onda nisu i Tayli dali mogućnost da sama odluči i sama to i napravi?

Kasnije su se ipak ispričali i izjavili da im je “jako žao što su i obitelj i dijete uznemireni zbog svega.”

Majka 14-godišnje Tayle tvrdi da je njena kćer izjavila kako ne želi obrijati dlačice ispod pazuha što znači da nije dala pristanak da se to izvede, a pogotovo ne na taj nači! Uostalom, svatko ima pravo odlučivati kako će njegovati svoje tijelo!

Što vi mislite o ovome? Nije li potpuno suludo?

L.B./izvor: Gurl.com

foto: sxc.hu

učiteljica brijanje nastava

Još vijesti