Slika nije pronađena

Novo istraživanje otkrilo je da spavanje možda nije luksuz zbog kojeg se trebate osjećati krivima jer to može značiti da ste inteligentniji, kreativniji i sretniji.

Istraživanje pod nazivom 'Zašto su noćne sove inteligentnije?' pokazuje da je potreba za kontrolom kad ćete ići spavati i kad ćete se probuditi zapravo znak inteligencije, tvrde autori istraživanja Satoshi Kanazawa i Kaja Perina. Zanemarivanje pravila da se ustaje čim se oglasi alarm i djelovanje u skladu s potrebama vašeg tijela, znači da su veće šanse da ćete slijediti svoje ambicije i samostalno rješavati svoje probleme. Kanazawa i Perina tvrde da vas to čini kreativnijim i neovisnijim.

via GIPHY


Ovo znanstveno istraživanje potkrijepljeno je sličnim istraživanjem Sveučilišta u Southamptonu. Istraživali su socio-ekonomsku situaciju 1229 osoba i povezanost te situacije s njihovim obrascima spavanja. Pokazalo se da su ljudi koji su otišli u krevet nakon 11 sati navečer, a ustali nakon 8 sati ujutro, zaradili više novca i uživali u sretnijem načinu života.

via GIPHY


Unatoč činjenici da vaš kreativni i inteligentni um cvjeta tijekom tih jutarnjih spavanja, previše sna također nije preporučljivo. No, možete se odmoriti vikendima bez problema, znajući da vas ne nitko ne može nazvati lijenima ili nediscipliniranima.

Foto: Pexels/Giphy

M.S.K.

Pogledajte još:

Nikako da prespavaš noć u komadu? Vrijeme u koje se budiš otkriva što te muči

Sliniš tijekom spavanja? Evo što možeš napraviti kako bi tvoj jastuk ostao suh

Otkrivamo – što odjeća u kojoj spavaš govori o tebi i tvom ljubavnom životu?

Spavanje odgađanje ustajanja inteligencija gumb za odgađanje alarm zanimljivost snooze

Još vijesti