Slika nije pronađena

Amie Cresswell pristala je reći sudbonosno 'da' i vjenčati se sa svojim srednjoškolskim dečkom Omarom Al Shaikom nakon što su ih liječnici upozorili da mu je ostalo manje od tjedan dana života.

16-godišnji tinedjžeri okupili su svoje obitelji i prijatelje na ceremoniji u bolnici u kojoj je Omar zaprosio Amie. Umjesto prstena iskoristio je cvijet. Amie je nosila vjenčanicu i cvijeće u kosi, a uz svoj je supruga ostala cijelo vrijeme, do zadnjeg trenutka.

Srce mi je slomljeno, izjavila je. Razgovarali smo o tome da se vjenčamo, ali nismo ni sanjali da ćemo to morati napraviti sa 16 godina. Mislili smo da ćemo ostariti zajedno. Bilo je jako tužno, ali zapravo lijepo.

Omaru je dijagnosticirana akutna leukemija nakon što se onesvijestio tijekom nogometne utakmice na Uskrs prošle godine. Kad je prohodao s Amie, prije osam mjeseci, rak se bio povukao, a on ušao u remisiju.

Amie je rekla: Kad mi je rekao da se leukemija vratila, bila sam u šoku. Znala sam da želim ostati uz njega bez obzira na sve.

Omar se nadao da bi mu donor mogao pomoći da se oporavi, ali potraga za odgovarajućim donorom pokazala se teškom zbog njegovog miješanog arapsko-rumunjskog naslijeđa. Kad su napokon pronašli matične stanice koje bi mu odgovarale, liječnici su rekli da je prebolestan za transplantaciju.

Njegova majka Mirabela bila je s njim kad je ovog ponedjeljka preminuo u bolnici Queen Elizabeth u Birminghamu, držeći Amienu ruku.

Vjenčanje je bilo jako dirljivo, rekla je gospođa Al Shaikh. Bila sam ponosna dok sam ga gledala. Izgubila sam Omara, ali sam dobila najbolju snahu na svijetu.

Amiena mama, Becky Cook, rekla je da je Omar zatražio dozvolu da se oženi njenom kćeri. Dodala je: Željela sam da imaju svoj najvažniji dan. Vidjelo se koliko im to znači – njegov je osmijeh rekao sve.

Amie se prisjetila. Dok mi je stavljao prsten na ruku rekao je da bi volio da imamo više vremena. I ja bih to voljela, ali mi je svejedno drago da imamo sretnu uspomenu.

L.B./izvor: Metro.co.uk

foto: screenshot/YouTube


Pročitajte još...

...Video: Mladenci se posvađali na Cvjetnom trgu, mladoženja zbrisao taksijem!...

...Najviša tinejdžerica na svijetu rekla sudbonosno 'da'!...

...S maturalne večere u brak: zaprosio maturanticu na plesnom podiju...

omar al shaikom amie cresswell vjenčanje u bolnici leukemija

Još vijesti