Slika nije pronađena

Nema goreg osjećaja od onog kada spavaš ugodnim i dubokim snom pravednika, a tada začuješ maminu viku o tome da opet kasniš u školu!

Ustaješ u panici, unezvjereno glavinjaš po sobi tražeći drugu papuču i trčiš u kupaonicu ni bi li što prije obavila jutarnje rituale. Dok pereš zube, već smišljaš ispriku za profesora; 'bus se nije pojavio', 'alarm nije zazvonio', 'ključ je nestao' – što će upaliti? S obzirom na tvoju reputaciju 'spavalice' vjerojatno ništa.

Kada bi barem mami, profesoru i svima oko sebe mogla objasniti da ti jednostavno ne možeš na spavanjac prije nego do kraja pročitaš onu zanimljivu knjigu/film/blog! Da, nije pametno biti budan do 2 ujutro radnim danom, ali jednostavno se ne možeš oduprijeti želji.


Ako često kasniš u školu i moraš slušati prodike razrednice i roditelja, nadamo se da će te barem jedna informacija utješiti – ljudi koji kasne jer dulje spavaju su inteligentniji i kreativniji! Studija provedena među 1000 studenata u Madridu pokazala je da su oni koji idu kasnije spavati te se zato i kasnije bude, ostvarili bolje rezultate na testovima inteligencije.

Druga studija pokazala je da su jutarnji tipovi i noćne ptice jednako produktivni tijekom prijepodneva, ali u poslijepodnevnim satima dolazi do pada koncentracije među onima koji idu rano u krevet, dok noćne ptice zadržavaju isti nivo energije cijeli dan.

Možda da se kod profesora sljedeći put pokušaš izvući na inteligenciju? Šalimo se naravno!


I.N.

Pročitajte još:

Kako uspijevaju funkcionirati ujutro? Tajne osoba koje su jutarnji tipovi

Bolji san-ljepši dan: Nekoliko savjeta kako se bolje naspavati

Tableti, računala i mobiteli prije spavanja utječu na spavanje i buđenje

Spavanje buđenje alarm

Još vijesti