Slika nije pronađena

Dino Orešković učenik je trećeg razreda požeške Tehničke škole, a nedavno je osvojio zlatnu medalju na Međunarodnom sajmu inovacija i tehničkog stvaralaštva.

On je naime izumio električni skateboard: 'Napravio sam električni skate da se ne moram više odgurivati na ovom normalnom. Stavio sam veće kotače zbog lakšeg savladavanja prepreka. Vozim se svakodnevno. Malo mi je predaleko da bi njime dolazio u školu, ali odem u trgovinu po kruh i namirnice' rekao je za 034portal.hr

Dinin skate postiže brzinu 10-15 kilometara na sat.


'Ispod je ugrađen akumulator od 26 Ah tako da se bez problema mogu voziti nekih šest sati u komadu i neće se isprazniti. Kad se isprazni napunim akumulator i to je to' dodao je Dino.

Osim Dine na natjecanju je sudjelovalo još pet učenika požeške Tehničke škole. Vratili su se s jednom zlatnom, dvije srebrne i jednom brončanom medaljom.

Uz Dinu, to su Matej Zeba s pneumatskom presom za izradu podložnih pločica i Karlo Mandić koji je napravio mini mlin za preradu cjelovitih žitarica s dozatorom i pokretnom trakom. Broncu je osvojio Josip Matijević za eko-dozator praškastih proizvoda.

Bravo dečki!

Izvor: 034portal.hr
Foto: 034portal.hr
I.N.

inovacije skateboard

Još vijesti