Slika nije pronađena

Vladavinu TikToka na App Storeu uspjela je prekinuti jedna aplikacija koju su svi skidali od početka karantene nastale zbog korona virusa.

Mjesecima je TikTok bila najpreuzimanija aplikacija za iPhone. Ova aplikacija za snimanje kratkih videa i objavljivanje na svojevrsnoj društvenoj mreži, oduševila je mlade, a tijekom pandemije koronavirusa mnogima je bila glavni izvor zabave.
No, prema podacima analitičke tvrtke Sensor Tower, u razdoblju od 1. travnja do 30. lipnja, mjesto najpopularnije aplikacije osvojio je Zoom, aplikacija za videokonferenciju. Ta je aplikacija skinuta impresivnih 94 milijuna puta. Treba istaknuti i kako je TikTok u istom razdoblju preuzet 71 milijun puta, piše zimo.dnevnik.hr.

Analitičari ističu kako je Zoomov uspjeh izuzetan jer je rijetkost da takve 'ozbiljne' aplikacije prijeđu više od 50 milijuna preuzimanja. Obično su takve impresivne brojke rezervirane ga mobilne igre ili društvene mreže. Pribrojimo li podacima iz App Storea i podatke iz Google Play trgovine, Zoom, TikTok i igra Pokemon GO spadaju u elitan klub aplikacija koje su premašile više od 300 milijuna preuzimanja u jednom kvartalu. Zanimljiv je podatak i kako je pandemija koronavirusa utjecala na broj preuzetih aplikacija diljem svijeta. Tako su u drugom kvartalu ove godine korisnici preuzeli ukupno 37,8 milijardi aplikacija (iz službenih trgovina aplikacija). Od toga 9,1 milijarda otpada na aplikacije u App Storeu, a 28,7 milijardi na Google Play, piše zimo.dnevnik.hr.

Foto: Shutterstock.com - XanderSt

M.T./ Izvor

Pogledajte još:

TikTokeri čiji su nas videi posebno oduševili: Donosimo ti top 10 najboljih koje moraš pogledati

Grad u Hrvatskoj koji sve svoje srednjoškolce odlikaše nagrađuje s po 1000 kn – prijavi se i ti ako si odavde!

Novi test koji je zaludio internet: Kakvu energiju ima tvoje ime? Svačije isijava drugačiju

najpopularnija aplikacije Google Play app store zoom tiktok