Slika nije pronađena

Bilo da se svađate s dečkom, bratom ili prijateljem, otkrivamo zašto im trebate bar malo popustiti kada ne žele priznati da su u krivu.

Vjerujemo kako ste barem jednom iskusile onaj frustrirajući trenutak kada se svađate s osobama suprotnog spola i oni jednostavno ne žele priznati da su očito, objektivno, neporecivo u krivu. Vi znate da ste u pravu, ali trebate i tražite potvrdu i priznanje. Nažalost, nedavno istraživanje dokazuje kako su šanse da ćete dobiti priznanje od dečkiju vrlo, vrlo male.

Naime, provedeno je istraživanje čiji su rezultati pokazali kako dečki često ne mogu pomoći svojoj tvrdoglavosti, jer je njen uzrok biološki. Istraživači su otkrili kako muškarci s višom razinom testosterona imaju tendenciju da misle kako su u pravu kada nisu.

Istraživač koji je radio na istraživanju ovu je pojavu detaljnije pojasnio ovim riječima: 'Otkrili smo kako je grupa muškaraca s višom razinom testosterona bila sklonija donošenju nepromišljenih prosudbi na mozgalicama u kojima je prvi očiti pogodak obično pogrešan. To znači da im testosteron smanjuje potrebu za mentalnom provjerom vlastitog rada ili im povećava osjećaj kako su obično u pravu'.

Ovo istraživanje zapravo dokazuje kako testosteron zapravo povećava samopouzdanje kod dečkiju, a isti istraživač naveo je i kako 'ako ste samopouzdaniji, imat ćete osjećaj kao da ste uvijek u pravu i nećete dovoljno sumnjati u vlastitu procjenu kako biste ispravili svoje pogreške'. Ovo objašnjava toliko toga u muško-ženskim odnosima. Stoga, sljedeći put kada se svađate s bratom, dečkom ili frendom, probajte im oprostiti kada odbiju priznati da su u krivu. Nisu oni krivi, već je glavni krivac zapravo biologija.

Foto: Shutterstock.com - ShotPrime Studio/ Giphy

M.B.

Pogledajte još:

Što se događa u tvom mozgu kada ti simpa pošalje poruke? Zbog ovoga ćeš mu se poželjeti javiti

Na kakve će cure dečki prije pasti - savršene top modele ili cure prosječnog izgleda s wow osobnošću?

Do kada se računa da si tinejdžer? Nije do 19. godine kako svi misle...

Istraživanje dečki i tvrdoglavost

Još vijesti