Slika nije pronađena

Sigurno ste primijetili da u trenutku kada sjedate za stol i otvarate knjigu, sve oko vas postaje najednom zanimljivije.

'Hm, mogla bih oprati taj prozor', 'zašto ova knjiga ne stoji na drugoj polici' i 'baš me zanima gdje je nestala ona čarapa' samo su neke od misli koje vam se motaju glavom. Naglo smo gladni pa nam se piški, hvata nas umor pa moramo hitno poslati poruku.

Da, sve su to radnje kojima pokušavamo izbjeći i odgoditi neizbježno – učenje!

Radite li i vi ove stvari kada biste trebali učiti?

*Odjednom je nered u sobi nepodnošljiv i moraš ga pothitno riješiti!*Svaki komad hrane u kući mora biti pojeden*Vrijeme učenja postaje sve kraće, a pauze koje radiš između sve su dulje*Tvoj krevet izgleda udobnije i privlačnije svaki put kada ga pogledaš*Odjednom ti nisu mrski svi oni zadaci i pospremanja za koje ti mam uvijek prigovara*Treba pričuvati mlađeg brata ili sestru? Nema problema – potpuno si raspoložena za takvo nešto!*Podcrtavanje teksta šarenim flomićima u bilježnici postaje toliko zanimljivo da više uopće ne pratiš što čitaš*Baš kada si se mislila baciti na učenje, sjetila si se da je vremenska prognoza u tijeku, a to je nešto što ne propuštaš*Klikanje kemijskom više i nije tako iritantno – dapače, baš je zabavno!

Foto/Izvor: Dolly.com.au
I.N.

Pročitajte još:

Učenje ne mora biti mučenje: 7 čudnih savjeta za uspješnije učenje

Znanstvenici savjetuju: 9 trikova za uspješnije učenje

Cool ideje za uređenje prostora za učenje

učenje stvari

Još vijesti