Slika nije pronađena

4 godine srednje škole su super jer stječemo prijateljstva od kojih će neka potrajati cijeli život, jer doživljavamo prve simpatije, ljubavi i veze i jer nas roditelji još uvijek hrane, maze, paze i financiraju.

No postoje neke stvari koje i nisu tako super, a odnose se uglavnom na školske obveze. Slažemo se da je 'od kolijevke pa do groba najljepše đačko doba', ali neke stvari vam ipak neće nedostajati jednog dana kada završite sa srednjom školom. Evo koje su:

#35 sati tjedno sjedenja u školskim klupama.

Na faksu te također očekuju predavanja, no moći ćeš kombinirati obavezna i ona 'fleksibilnija' te uzimati duge pauze. Ako preskačeš faks i odmah se bacaš na posao, onda ćeš u uredu provoditi i 40 sati tjedno, no barem ćeš biti plaćeni za to.


#Sat tjelesnog prije nastave

Ima li išta gore od jutarnjeg preznojavanja i provođenja cijelog dana u istoj odjeći? Fuj!

#Iznenadni petominutni test

Znaš ono kada se profa naljuti ili odjednom poželi provjeriti znanje učenika pa počne s 'spremite sve stvari, izvadite komad papira i olovku...'. Dobra vijest je da toga nema na fakultetu! To ne znači da ćeš se izvući od polaganja ispita, ali će biti unaprijed najavljeni.#Učenje čudnih stvari iz matematike

Kvadrati, korijeni, realni brojevi... sve će to biti prošlost – osim ako ne upišeš studij matematike (a u tom slučaju izgledno je da voliš matematičke komplikacije). Svi ostali mogu odahnuti; ako ćeš i imati kolegij iz matematike, neće biti tako opširan.

#Oblačenje u skladu sa školskim pravilima

To ne znači da na fakultet možeš dolaziti u dekoltiranim haljinama ili minicama, ali svakako postoji više slobode nego u srednjoj školi. Nitko te neće prozvati zbog neobične frizure, boje kose, šlampavih tajica ili neurednih tenisica.

#Ruksaci teški 50 kilograma

Sve one bilježnice, udžbenici i radne bilježnice ti sigurno neće nedostajati! Svaki profesor u srednjoj školi očekuje da nosiš sve potrebno za njegov predmet, dok će ti na fakultetu ponekad biti dovoljna samo jedna bilježnica.


#Učitelji koji se pojavljuju kao zamjena

Znaš ono kada je profa iz engleskog bolesna, ali baš kad pomisliš cijeli sat brbljati i dopisivati se s frendicama, na vratim se pojavljuje profesori iz njemačkog sa zadacima? Super stvar je što na faksu nema zamjene – nema profesora, nema predavanja!

Foto:
Izvor: Seventeen.com
I.N.

Pročitajte još:

Da su mi te godine i ova pamet – savjeti studenata srednjoškolcima

Nema više matematike, fizike i kemije – škole u Finskoj ukidaju predmete!

Važna odluka: kako odabrati fakultet i studij?

srednja škola

Još vijesti