Slika nije pronađena

Sigurno ste se susreli s izrazima kao što su 'cat person' ili 'dog person'. To označava ljubitelja spomenute životinje, ali mu osim preferecija pripisuje još neke osobine.

Neki vjeruju da simpatiziranje pojedinih životinjskih vrsta govori dosta o čovjekovoodanost i inteligencija, a nekima hrabrost i odlučnost. A koja je tvoja najdraža životinja? Nakon što odgovoriš na to pitanje, pogledaj što tvoj izbor govori o tvom karakteru.

KIT -  Samokritični ste, ali to ne znači da se ne znate zabavljati u životu. Iako ste društveni, nije vam problem izoliorati se ukoliko osjetite da negdje ne pripadate.

SOVA -  Veoma ste inteligentni, ali i vrlo osjećajni. Na život gledate pragmatično, a vaš perfekcionizam vodi vas k uspjehu.

MAČKA -  Dopadljivi ste i pametni, ali i pomalo povučeni. Imate velike ideale, volite putovati  i istraživati nove stvari. Nemate baš strpljenja za nečije zastarjele ideje.

PAS - Lojalni ste ljudima koje volite i intuicija vas je rijetko kada prevarila. Ponekad možda djelujete grubo, ali unutar vas kuca 'zlatno srce' koje se voli igrati.

DELFIN -  Imate afinitet prema svemu što je lijepo i pruža zadovoljstvo te nitko nema bolji ukus od vas. Inteligentni ste i druželjubivi stoga vam nije problem funkcionirati s različitim tipovima ljudi.  Na neki način ste i 'srcelomac'.

LISICA – Dosta pažnje ulažete u svoj izgled. Nezavisni ste i pametni, što vam daje nevjerovatan 'kul imidž'. Strastveni ste i ustrajni u namjeri da dobijete ono što i hoćete.


VUK
- Vi ste prava 'nobles' osoba i volite visoki standard. Okrenuti ste k sebi, pouzdani i rješavate zadatke sa određenom jačinom i odlučnošću.

LAV - U centru ste pažnje gdje god  se pojavite stoga vam se ljudi često ulizuju. Postavili ste sebi visoke ciljeve, a znate i kako da iskoristite sve svoje potencijale da ih dostignete.


TIGAR
- Uglavnom ste prvi u svemu što radite i nepogrešivo ste neustrašivi. Neki će pomisliti da ste agresivni i da ne znate šta znači riječ 'oprotsi',  ali vi ustvari samo želite biti direktni.


SLON
– Racionalni ste i imate nevjerovatnu snagu koja vas drži smirenim i kada ste u krizi. Učinit ćete sve da zaštitite one koje volite.


Izvor: magazin.ba
Foto: Instagram
I.N.

Životinje karakter osobine

Još vijesti