Slika nije pronađena

Odrastajući, radimo stvari za koje ne želimo da naši roditelji saznaju; uglavnom se radi o sitnicama, ali smatramo da i to zahtijeva dašak privatnosti.

Prije 16 godina nije svako kućanstvo imalo računalo, a o internetu ne treba ni govoriti. No, s napretkom tehnologije i to se promijenilo pa i sam život tinejdžera. Glavne face u školi su imale Myspace, a u novije vrijeme blogove.

Tinejdžeri su za vrijeme 2000. godine tek učili o računalima i internetu, ali neke stvari su posebno voljeli raditi kada bi ostali sami kod kuće, a vjerovali ili ne, radilo se o ovome:

Gledali su glazbene spotove na VH1 u dnevnom boravku

Ništa nije bilo bolje nego se zavaliti na trosjed, upaliti VH1 i gledati što je novo izašlo prošli tjedan od spotova. Prije nije bilo YouTube-a i sličnih servisa te se nova glazba slušala na radiju, a spotovi su se gledali na VH1 ili na MTV-u.

via GIPHY


Glasno pričanje na bežični telefon je bila prava uživancija

Vjerovali ili ne, nekada je bio pravi užitak uzeti telefon u ruke, hodati po kući i glasno pričati sa svoje tri prijateljice istovremeno. Premda danas postoji grupni chat i slične stvari, nekada je to bilo nezamislivo te je vrh tehnologije bilo pričanje u troje ili četvero preko telefona.

via GIPHY


Boca istine je bila glavna igra na tulumima

Kada roditelja ne bi bilo doma logična pomisao bila je: party! Tinejdžeri su uvijek isti, sramežljivi i pod utjecajem hormona te zato rado igraju bocu istine. Tu se uvijek pričalo tko se kome sviđa i tko koga želi poljubiti. Nakon boce istine je slijedila boca ljubljenja.


Skidali su pjesme za svoje preklopne mobitele

Google play ili iTunes prije nisu postojali pa su se melodije i pjesme skidale preko različitih servisa ili pak slanjem sms poruke na određeni broj. To je tada bilo glavna moda, ali to skidanje je i koštalo dosta novca pa su tinejdžeri uvijek žicali roditelje za nove melodije.


Skidali su glazbu kako bi napravili playlistu

Playliste s YouTube-a su pravi blagoslov, a to najbolje znaju oni koji su imali 17 godina za vrijeme 2000. godine. U to vrijeme su sami morali skidati pjesme kako bi si napravili playliste, a najčešće je to trajalo danima te je oduzimalo puno novca, ali i vremena.

via GIPHY


Fotkali su selfije s web kamerom

U vrijeme kada mobiteli nisu imali kameru (pogotovo ne prednju) ljudi su se kao ludi fotkali web kamerom. Tada počinju biti aktualni selfiji, samo što nitko ne zna točno za taj naziv koji se pojavio unatrag nekoliko godina. Kvaliteta fotki je bila užasna, ali je manja patnja bila jer nitko nije morao tražiti najbolji kut u kojem ispada dobro u kombinaciji s dobrim filterom.


Gledali su Prijatelje kao ludi

Ne postoji osoba koja nije gledala Prijatelje u to vrijeme, a pogotovo ne među tinejdžerima. Jedva su dočekali biti sami kako bi u miru pogledali hoće li Rachel i Ross konačno biti zajedno te su zamišljali kako super sviraju gitaru kao Pheobe.

via GIPHYIzvor: bustle.com

Foto: shutterstock.com

I.P.

Pročitajte još:

Povratak u prošlost: kako su tinejdžeri izražavali svoje osjećaje prije 16 godina

Za ne povjerovati: što su cure nosile prije 16 godina

Vraćanje u prošlost: čime su djevojke ukrašavale kosu prije 20 godina

tinejdžeri sami doma prije 16 godina

Još vijesti