Slika nije pronađena

Iako znamo da nije pametno suditi knjigu po koricama, ipak to često činimo. Jedna studija pokazala je da dečki različito doživljavaju djevojke s obzirom na njihovu boju kose.

Rezultati istraživanja su pokazali da brinete djeluju pristupačnije, plavuše razmaženije, a crvenokose bahato. Iako takva generaliziranja zvuče nepravedno, postoje pojedine karakteristike koje se pripisuju osobama s obzirom na njihovu boju kose.

#Platinaste plavuše

Jeste li znali da na svijetu ima svega 10% prirodnih plavuša? Ova boja izaziva pozornost, ako zbog ničeg drugog, onda zbog činjenice da je tako rijetka. Karakteristike koje se vežu uz platinasto plavu boju kose su nježnost, odmjerenost, suzdržanost i posebna vrsta privlačnosti.

#Plavuše

Neke od najpoznatijih seks bomba kroz povijest imale su upravo ovu boju kose stoga nije neobično što plavuše slove za seksi, zabavne i razigrane djevojke koje privlače pozornost gdje god se pojave. Osobe ove boje kose vole se družiti i biti među ljudima, a flert im je jedan od omiljenih hobija.

#Ombre

Iako je manje popularan nego prije godinu-dvije, još uvijek je omiljen među nekim djevojkama. Ombre biraju praktične i pomodne osobe koje znaju što žele. Često su bezbrižne i za razliku od 'ziheraša', ne igraju uvijek 'na sigurno'-#Brinete

Ne znamo koliko je istinito i pravedno, ali uvriježeno je mišljenje da su brinete najinteligentnije. Dobro prosuđuju druge ljude, zrele su i odvažne. Statistike pokazuju da na svijetu ima najviše žena s prirodno smeđom kosom.

#Tamno smeđa

Tamno smeđa boja koja naginje crnoj krasi daje dozu tajanstvenosti i kreativnosti. Djevojke s ovom bojom kose imaju oko za detalje i umjetnost, uživaju u čitanju i glazbi. Ovu boju treba znati 'nositi' stoga im svakako možemo pripisati hrabrost.

#Crvenkasta – boja kestena

Djevojke s crvenkastom kosom (koja naginje prema boji kestena), iz neobjašnjivih razloga, ne prati baš najbolji glas; ovakve osobe smatraju se oholima, bahatim i teško dostupnima. No s druge strane, također ih krasi pustolovni duh i vatrena energija.

#Bakreno crvena

Narančasta kosa krasi samouvjerene i tvrdoglave djevojke koje znaju što žele. Strastvene su, odlučne i 'vatrene' – s njima je bolje ne ulaziti u sukobe.


Foto: Instagram/Shutterstock
Izvor: elle.com
I.N.

Pročitajte još:

Umišljeni, nježni, pouzdani - što vaša omiljena boja otkiva o vama?

Položaj u kojem spavate otkirva o vama više no što mislite!

Ima neka tajna veza - žene i cipele

boja Kosa karakter