Slika nije pronađena

Tvoj iPhone može se lako srušiti ako dobiješ poruku koja sadrži specifičan niz arapskih znakova i simbola.

Slanje slova u SMS poruci uzrokuje rušenje vašeg mobitela, a zatim će se isključiti, ostavljajući aplikaciju Messages neupotrebljivom. Svaki puta kada ponovno budete pokušali pokrenuti aplikaciju Messages, ona će se srušiti prilikom otvaranja. Jailbreakani iPhonei prebacit će se u tzv. Safe Mode. Korisnici su pronašli način kako riješiti problem nakon što im se ovo dogodilo, ali čini se da nema načina da se spriječi da telefoni primaju ove poruke.

Ako korisnik otvori Messages aplikaciju, a problematična poruka bude još uvijek otvorena, korisnici mogu jednostavno poslati reply kako bi riješili problem. Naime, ako dobijete poruku u trenutku kada vam je prozor razgovora otvoren, sustav vam se u tom slučaju neće srušiti. U suprotnom, korisnik mora ili primiti poruku ili poslati poruku samom sebi, pomoću Sirija ili slanjem poruke iz share opcija koje se mogu naći u mnogim aplikacijama. Npr. pokrenite Photo aplikaciju i pošaljite bilo koju fotografiju osobi koja vam je poslala ovu tekstualnu poruku, a zatim otvorite iMessage i izbrišite konverzaciju.

Problem se pojavljuje u trenutku kada vaš telefon pokušava prikazati poruku u obavijestima. Znakovi u poruci uzrok su da se sustav ruši.

Problem izgleda da traje još od operativnog sustava iOS 6 koji je objavljen 2012. godine.

Tekst - للصبللصبرر ॣ ॣ h ॣ ॣ 冗 - je pronašao jedan korisnik Reddita.

Apple-ovi inženjeri su svjesni problema i traže način kako da to poprave, javljaju korisnici na Twitteru.

Ako baš želite spriječiti svakoga tko bi vam želio poslati poruku koja će vam ponovno restartati vaš iPhone, možete isključiti preview poruka koje vam se na zaslonu pokazuju kao upozorenja/obavijesti ili pak u potpunosti isključiti obavijesti o porukama (Settings > Notifications > Message).

Jeste li dobili ovu poruku?

L.B./izvor: Tehnoklik

foto: arhiva, Twitter

Pročitajte još...

...Volim te mama, al' ne više od iPhone-a: otrovala mamu jer joj je oduzela iPhone...

...14 cool i nepoznatih trikova za korištenje iPhone slušalica...

...Planuo još jedan iPhone: Izgorio usred noći, zapalio zavjese i jastuk!...

iphone niz slova i simbola 'rušenje' telefona reboot

Još vijesti