Slika nije pronađena

Zaštitne maske koje moramo nositi gotovo posvuda nisu nikome drage. Nije uopće bitno vjeruješ li da je korona opasna bolest ili ne, masku nitko ne želi nositi, ali naložene je da se mora. Opcije su ili se složiti s time ili dovesti u probleme sebe i sve oko sebe. Poput ove mame.

Hrpa razreda opet prelazi na online nastavu zbog samoizolacije u koje su smješteni jer je netko iz razreda zaražen koronom ili je bio u kontaktu s nekime. Iako se pokušalo vratiti na normalnu nastavu, to je funkcioniralo vrlo kratko. Za jednu učenicu to je bio posebno velik problem. Radi se o učenici 2. razreda srednje škole u Đakovu. Ona je došla do toga da je isključena iz teoretske nastave jer je sakupila previše neopravdanih sati. Razlog? Jer nije nosila zaštitnu masku, koja je propisana epidemiološkim mjerama kao obavezan u razredu.

Njena je majka ljuta zbog pravila s maskama jer smatra da one ne štite i da nema smisla da ih njena kćer nosi. ' Moje dijete do sada nije imalo nikakvih problema u školi. Ni što se tiče učenja i ocjena ni što se tiče vladanja. Ovo mi je potpuno neprihvatljivo i zgrožena sam cijelom situacijom. Kada sam bila na razgovoru u školi pitala sam ih hoće li mi netko potpisati da će snositi kaznenu i materijalnu odgovornost ako se mome djetetu nešto dogodi zbog nošenja maske i nisam dobila odgovor. Ja pratim istraživanja koja kažu da su maske štetne. Ja pratim što kažu kompetentni doktori znanosti, a ne ovi polumrtvaci iz Stožera. Samo želim da moje dijete normalno živi i normalno funkcionira.', ispričala je mama, kako prenosi portal sib.net.hr.

'U školi su mi uporno govorili da su to pravila ponašanja i da ih se svi moraju pridržavati. Koja su to pravila i tko ih je uveo? Ja se vodim zdravim razumom i meni je zdravlje moga djeteta najvažnije. Nema te škole i tog zakona koji će mene prisiliti na nešto što smatram štetnim za svoje dijete.', dodala je za sib.net.hr. Pokušala im je objasniti da maska ne štiti, ali pravila su pravila. Sada učenica ima toliko neopravdanih da ju može spasiti samo polaganje razrednog ispita, na koje, pogađate, mora doći s maskom. To odbijaju i ona i njena majka.

Pogledajte još:

Loša vijest za buduće maturante: Neki fakulteti za sljedeću godinu najavili manje upisne kvote

Kad roditelji ne podržavaju tvoj odabir faksa ili srednje: 4 načina kako ih uvjeriti da je tvoj izbor bolji

Roditelji su ostali neugodno iznenađeni kada su vidjeli koju je temu profesor predložio za esej

roditelji Đakovo maske srednjoškolka korona.

Još vijesti