Slika nije pronađena

Osnovna osnovno i srednjoškolska matematika postala je toliko teška da su neki roditelji odlučili sa svojom djecom odlaziti u školu na satove matematike kako bi im znali i mogli pomoći u rješavanju zadaće.

Najteži je dio domaćih zadaća jer su one jako teške roditeljima”, kaže učitelj četvrtih razreda koji podupire novi sustav podučavanja matematike. “Mnogi roditelji sumnjaju u sebe jer se susreću s novim modelima i stvarima koje nikada prije nisu vidjeli.


Stoga roditelji u gradu Rochesteru odlaze na satove matematike sa svojom djecom kako bi savladali te nove matematičke metode i načine prezentacije gradiva. Jedna je druga osnovna škola roditeljima pomogla objasniti matematiku u lokalnom supermarketu!

Stari standardi za poučavanje matematike dopuštali su prečice kojima bi učenici rješili neki zadatak, ali ga ne bi uistinu razumjeli. Uz ovaj program “Common Core” učenici se služe grafovima, crtežima, perlicama i sličnim vizualnim pomagalima kako bi bolje shvatili rješenja do kojih dođu.


Neki pak stručnjaci za obrazovanje tvrde kako je ovaj program prekompliciran stoga bi ga trebalo ukinuti.

Što vi mislite o matematici koja je toliko drugačija da se i roditelji moraju ponovo obrazovati da bi pomagali djeci rješiti zadaću?

L.B./izvor: Newser

foto: Twitter

common core matematika roditelji Domaća zadaća problemi

Još vijesti