Slika nije pronađena

To ne znači da trebaš početi psovati na dnevnoj bazi, jer ovo je i dalje ružno i ne smatra se lijepim niti pristojnim ponašanjem, ali oni koji psuju nisu toliko loše osobe. Iako ono je znak različitih negativnih stvari o tebi, ima i nekih pozitivnih.

Zašto gledati negativne strane, ako postoje i pozitivne? Ne potičemo te da počneš psovati, ali ova navika zapravo uopće izgleda nije baš toliko loša za tebe koliko ti to stariji uvijek govore. Bilo da psovke krenu letjeti iz tebe kada te netko naljuti ili kada si izvan sebe od sreće, postoji nekoliko pozitivnih i dobrih stvari koje psovke govore o tebi kao osobi.

1.Mogu pokazivati da je netko inteligentan

Točnije, da imaš bogat rječnik. Što je jedan od znakova inteligencije. Bilo je provedeno istraživanje koje je tražilo od sudionika da u jednoj minuti napišu što više riječi koje počinju na slova F, A i S. Nakon toga su trebali opet u minuti napisati što više psovki koje počinju na ta slova. Rezultati su pokazali da oni koji su  imali više napisanih psovki, imali su i više napisanih običnih riječi.

2.To je znak da si iskrena osoba

Tri istraživanja provedena prije nekoliko godina pronašla su povezanost između psovanja i iskrenosti. Tako se pokazali da su oni koji psuju osobe kojima više možeš vjerovati jer su iskrenije i pouzdanije.

3.Lakše trpiš bol

Tolerancija boli je veća kod onih koji psuju. Psovanje takvim ljudima pomogne da lakše istrpe neugodne situacije i da zbog toga što psuju osjećaju manju bol, jer se koncentriraju na psovanje, umjesto na bol.

4.Pomaže da se povežeš s drugima

Psovke na radnom mjestu ili u razredu imaju pozitivan efekt na ljude i stvaranje ugodne atmosfere. Oni koji psuju ispadaju više prijateljski raspoloženi i susretljiviji, što onda i cijelu radnu atmosferu čini ugodnijom i opuštenijom.

Pogledajte još:

Preko 300 maturanata borilo se sa suicidalnim mislima zbog lockdowna – a nikoga nije briga

Mladi iz Hrvatske pri vrhu liste – piju puno više nego ostatak Europe! Evo kada kreću i koji spol je gori

Što mjesec u kojem si rođena govori o tebi i tvojoj osobnosti?

psovanje psovke pozitivne strane

Još vijesti