Slika nije pronađena

Novogodišnje slavlje diljem svijeta - od australskih plaža do grada koji nikada ne spava... odbrojavanje je počelo!

>> Tražiš haljinu za doček Nove? Evo što ne smiješ propustiti!
>> Nova godina 2014. - provjeri gdje za doček Nove!

Tik-tak, tik-tak, već nam polako otkucava sat i podsjeća nas da je 2013. godina na izmaku. Onu novu, 2014. godinu treba tako pozdraviti u veselju i zabavi, a za nezaboravni doček nekima ne trebaju ludi tulumi i glamurozni partiji, već recimo samo pješčana plaža.

Dok polako odbrojavaš do novogodišnjeg slavlja, kreni s nama na put oko svijeta i saznaj kako se Nova dočekuje na nekima od najpoželjnijih svjetskih destinacija.

Kad smo već spomenuli plaže, dodati ćemo naravno i sunce, more i puno vatrometa. To su sastojci koji garantiraju dobar provod u Australiji i Novom Zelandu, gdje se najiščekivanija promjena datuma dogodi nešto prije nego li u našim krajevima i gdje pravi zimski ugođaj ne uključuje snijeg i razigrane pahulje.

U Sydneyu je tako sve spremno za veličanstveni doček, a ovaj grad već tradicionalno priređuje jedan od najspektakularnijih vatrometa na svijetu. Ovaj događaj uživo prenose mnogi mediji te ga tako prati čak milijardu ljudi diljem svijeta.

Vruća atmosfera očekuje se u brazilskom gradu karnevala Riu de Janeiru, gdje već traju pripreme na poznatoj plaži Copacabani. Proslava ovdje započinje oko osam sati navečer i to u omiljenom ritmu sambe, a običaj je da se nosi bijela odjeća, za koju se kaže da donosi sreću.

S plaža idemo na asfalt i to u najslavniju gradsku džunglu na svijetu, New York, u kojem novoj 2014. godini možete poželjeti dobrodošlicu na poznatom Times Squareu. Velika Jabuka raskošno je i bogato ukrašena, a magična atmosfera u ovaj grad privlači na tisuće posjetitelja iz svih krajeva svijeta.  Osim raznih parada, vatrometa i zabavnih sadržaja, ovdje vas očekuju i nastupi mnogih glazbenih zvijezda. Ove godine među njima su i Taylor Swift te poznati korejski reper Psy.

Nešto bliži nama je svakako najromantičniji grad na svijetu, Pariz, na čijoj se aveniji Champs Elysees priređuje veliki vatromet. Tamo će vam kada otkuca ponoć rado poželjeti 'Bonne Annee' te vas naravno ponuditi velikom čašom šampanjca ili vas zasuti raznobojnim konfetima i malim čokoladicama.

U svakom slučaju radost i dobro raspoloženje zarazili su nas uzduž svih meridijana, a dio toga zasigurno se osjeća i u tvome gradu. Gdje god bili, novu 2014. godinu dočekajte veselo i  bezbrižno, a mi vam od srca želimo da vam se ostvari sve što si i sami želite!

Sonja Curi
Foto: Photoxpress.com

Nova godina slavlje svijet