Slika nije pronađena

Zajednica žena 'Katarina Zrinski' Splitsko-dalmatinske županije uz podršku županije organizirala je stručni skip na kojem su izneseni poražavajući rezultati o navikama tinejdžera u Hrvatskoj.

Naime, provedeno je nacionalno istraživanje na oko 2700 učenika u svim hrvatskim srednjim školama koje tvrdi da se barem 70% srednjoškolaca već okušalo u kockanju, 13% već fkt ima problem s kockom, a 20% je u visokom riziku da će imati isti problem, piše Lokalni.hr.


Učenici prvih i četvrtih razreda jednako često kockaju, što znači da kreću već u osnovnoj školi! I najčešće se klade u sportskim kladionicama, pokazuju rezultati.

Postao je to svojevrsni muški problem i to najviše mladih ljudi – oni kockaju više od odraslih osoba!


Osim toga, to je problem u porastu – prije 22 godine kockanje mladih u Hrvatskoj je bio zanemariv društveni fenomen, a danas je u ozbiljnom porastu, rekla je predsjednica županijske Zajednice žena Danica Baričević.


Podsjetimo, Teen385 vas je prije godinu dana pitao 'Jeste li se ikad kladili' i u roku od deset dana objavio rezultate. Do tada vas je 85% reklo da se nikada niste kladili.

No, u nepunih godinu dana stanje se promijenilo – sada vas je 83% izjavilo da se nikad niste kladili, što također potvrđuje da je ovaj negativan trend u porastu, odnosno da sve više kockamo. Je li kockanje naša moderna ovisnost, pokazat će vrijeme...


Foto: Facebook/Pixabay/Profimedia/Unsplash

M.Z.

Provjeri još...

Što kada kockanje postane ovisnost? Ovo su priče vaših vršnjaka

[ANKETA] Sve više mladih kocka, kladi se i igra igre na sreću - privlači li i tebe to?

Osnovnoškolci cugaju, srednjoškolci ‘duvaju’ i kockaju – jeste li među njima?

Hrvatska mladi opasno kockanje ovisnost sportska kladionica

Još vijesti