Slika nije pronađena

Odrasli često imaju predrasude o tinejdžerima te misle da oni samo trate vrijeme, puše marihuanu i seksaju se.

Neki tinejdžeri su problematični, dok drugi nisu, ali ista je stvar i s odraslim ljudima. Nije dobro donositi predrasude i generalizirati.

Baš to rade odrasli kada govore o tinejdžerima koji u njihovim očima ispadaju sve najgore, a lako zaboravljaju da su i oni bili u teen godinama.

Mitove o tinejdžerima treba razbiti i zato donosimo o kojim zabludama se točno radi:


`Tinejdžeri stalno puše travu`

Istraživanje je pokazalo da se u posljednjih 11 godina pušenje marihuane među tinejdžerima u svijetu smanjio za 25 %. Anketa koju smo proveli isto tako pokazuje da pušenje trave nije baš popularno među tinejdžerima u Hrvatskoj, tako da ovaj mit totalno nije točan. Zapravo, odrasli puše češće marihuanu nego tinejdžeri.


`Trudnoća u teen godinama je ogroman problem`

Ne tvrdimo da trudnoća u tinejdžerskim godinama nije problem, ali od 2013. se postotak teen trudnoća smanjio. No, u svijetu je i dalje izražen velik broj tinejdžerskih trudnoća koje bi trebalo spriječiti valjanom edukacijom i obrazovanjem.`Tinejdžerski seks je uvijek riskantan`

Možda zvuči neobično, ali ova generacija tinejdžera stupa kasnije u spolne odnose nego one prije nje. Istraživanje je pokazalo da je između 2011. i 2013. 44 % tinejdžerica i 47 % tinejdžera u dobi od 14 do 19 godina redovito prakticira spolne odnose. Možda ovo zvuči puno, ali  istraživanje pokazuje da su se tinejdžeri unatrag 15 godina više seksali.`Tinejdžeri šalju poruke seksualnog sadržaja`

Dosta tinejdžera prakticira `sexting`, a istraživanje je pokazalo da je barem njih 54 % poslalo sliku ili tekst seksualnog sadržaja prije punoljetnosti. To za sobom nosi posljedice i baš zato dosta roditelja misli da mlađi tinejdžeri poput 12-godišnjaka šalju takve poruke. Takvo razmišljanje nije dobro jer se sve `trpa u isti koš`.


`Tinejdžeri slijede prolazne trendove koji ih mogu ubiti`

Naravno da tinejdžeri rade nepromišljene stvari i slijede trendove poput izazova s usnama Kylie Jenner ili izazova s kondomima, ali to ne znače da tinejdžeri u sebi imaju želju nastradati. Njihov izgovor je to što su mladi i nemaju iskustva u nekim stvarima i često krivo procjene situaciju što nikako ne treba zamjeriti. Neki tinejdžeri će raditi hrpu gluposti poput guranja tampona koji je natopljen u votku u svoje intimno područje kako bi se brže napili, ali to neće raditi svi.
Izvor: gurl.com

Foto: shutterstock/imgur

I.P.

Pročitajte još:

Vrijeme je za istinu: mitovi o grudnjacima u koje vjerujemo

Istina ili laž? Mitovi o kondomima u koje trebate prestati vjerovati

Mitovi o himenu i gubljenju djevičanstva

mitovi o tinejdžerima mitovi tinejdžeri

Još vijesti