Slika nije pronađena

Petak je najbolji dan ikad, subota je dan za party, a za što je nedjelja? Neki nedjeljom uče, neki pospremaju, neki je prespavaju jer su cijelu subotu partijali, neki idu na kave, drugi na planinarenja, a mi te pitamo kako ti provodiš svoje nedjelje?

Iako ne volimo nedjelju jer nakon nje dolazi svima najgori ponedjeljak, način na koji provodiš zadnji dan u tjednu može otkriti puno o tebi. Psiholozi su dali svoje mišljenje o svakom tipu, a mi te pitamo koji si ti?

1. Tip koji se izležava cijeli dan u pidžami – razmisli malo o tome kako provodiš svoj cijeli tjedan i na što trošiš energiju. Ako se preko tjedna previše umoriš da si u nedjelju slomljena vrijeme je da stvoriš naviku odmora svakog dana. Nakon ručka legni na 15 minuta i odmori um i tijelo. Osim toga, razmisli malo u kakvom si odnosima s obitelji i frendovima – imaš li s kime otići na kavu, je li vrijeme za stjecanje novog društva, u čemu uživaš u životu?


2. Nakon buđenja prvo pospremaš sobu, napišeš zadaću, učiš i tek je tad vrijeme za opuštanje – ti si jedna od onih perfekcionista koji ne staju dok sav posao nije gotov. Jesi li sigurna da uživaš u tome? Ili bi možda bolje funkcionirala da se prvo opustiš, a zatim radiš zadatke? Radne navike su jedno, a blago manična potreba za što bržim i boljim izvršenjem obaveza nešto sasvim drugo. Važno je da oprostiš sebi sve što si zamjeraš, nisi za sve ti odgovorna.


3. Nedjelju najčešće prespavaš i jedva čekaš da završi – osim ako je iza tebe baš naporan tjedan ili znaš da te čeka sto tisuća obveza u tjednu koji je ispred tebe, ovakvo ponašanje ukazuje na bijeg. Moguće je da si nezadovoljna nekim aspektom svog života – škola, prijatelji, starci ili ljubav. Odlučila si zavući se pod poplun i čekati da sve prođe – trgni se, ti si ta koja treba napraviti promjenu.4. Nedjelju provodim s frendicama na kavama, idem u kino ili u šetnju
– ti si svoj kraj tjedna odlučila provesti na najbolji način. Za razliku od osoba koje jedva čekaju da nedjelja prođe ili da se već kreneš bedirati što je sutra ponedjeljak, ti si odlučila uživati u slobodnom danu. Imaš stabilan odnos prema životu i gradiš zdrave odnose s ljudima.

 

Foto: Giphy/Shutterstock

I.I. / Zadovoljna.hr

Pročitajte još:

Skroz cool - pogledaj što mjesto na kojem imaš madež govori o tebi?

Često šaraš po bilježnici? Evo što tvoje črčkarije govore o tebi!

Kosa u repu ili punđa - što tvoja omiljena frizura govori o tebi

osoba nedjelja vikend

Još vijesti