Slika nije pronađena

Hoće li se ovaj studij pronaći i na tvojoj listi prijavljenih fakulteta? Zagrebački Fakultet strojarstva i brodogradnje predstavio je novi studij koji se već ove godine može upisati, a koji bi itekako mogao biti zanimljiv maturantima jer se radi o nečemu aktualnom i drugačijem.

S početkom nove akademske godine 2021./22., kreće na Fakultetu strojarstva i brodogradnje u Zagrebu izvođenje studija mehatronike i robotike! Radi se o preddiplomskom studiju koji će tako već ove godine upisati 60 studenata. S obzirom da je ovo prvi takav studij koji postoji u Hrvatskoj, a radi se o stjecanju zanimanja koje je danas itekako zanimljivo i korisno, što znači da bi sigurno mogla biti navala na njega.

Ovo je zapravo studij koji je svojevrsna nova verzija njihovih starijih studija Mehatronika i robotika te Računalnog inženjerstva. Ovaj će studij tako u jednom obuhvaćati znanja iz strojarstva, elektrotehnike, automatike, mikrokontrolera, informatike, senzorike, pogona i elemente bioloških sustava. Ovako to sve zvuči jako komplicirano, ali zapravo se radi o vrlo zanimljivom studiju, s kojim se može i lako zaposliti.

Studenti osim predavanja imaju i vježbe u dobro opremljenim laboratorijima, a još jedna pozitivna stvar je da je pristup vježbama individualni. To znači da u okviru nastave, svaki student osobno radi na pojedinim uređajima, od robota do različitih drugih sustava. Program smjera je zamišljen tako da ga mogu pratiti svi, i oni koji već imaju neka znanja s ovih područja, ali i oni koji su totalni početnici. Više o smjeru i što te čeka na njemu ako ga upišeš možeš saznati na službenoj stranici FSB-a.

Pogledajte još:

S kojim se fakultetima najlakše zaposliti? Top lista 10 trenutno najpoželjnijih diploma

Loša vijest za buduće maturante: Neki fakulteti za sljedeću godinu najavili manje upisne kvote

Pitanja koja trebaš pitati samu sebe prije nego odabereš fakultet: Ovih 5 ne smiješ zaboraviti

Zagreb studij Fakultet strojarstva i brodogradnje mehatronika i robotika

Još vijesti