Slika nije pronađena

Osmaš Kyle Bradford iz osnovne škole Weaverville dobio je pileći burrito za ručak u školskoj menzi. Njegov prijatelj dobio je sendivč s piletinom, no taj mu se obrok nije svidio. Stoga je 13-godišnji Kyle napravio ono što bi svaki normalni klinac napravio – podijelio je svoj ručak s prijateljem. Zbog ove je geste dobio opomenu.

Iz škole su to objasnili ovako: “U školi imamo pravilo kojim se zabranjuje da učenici dijele hranu međusobno. Naravno, ako su učenici zabrinuti zbog drugih učenika i toga pojedu li dovoljno hrane, svakako bismo voljeli znati da je tako, ali zbog sigurnosti učenika ne možemo im dozvoliti da dijele i izmjenjuju obroke.

Istina je da netko može biti alergičan na neki sastojak i gadno nadrapati ako dođe do alergijske reakcije, ali u tim godinama već svi znaju tko što ne bi smio jesti. Zabrinutost je opravdana kad bi, recimo, Kyle svaki puta dijelio svoj ručak namjerno – samo zato jer zna da se ne smije. Onda bismo shvatili ovako strogu kaznu. Ali zbog jedne lijepe geste?

Što vi mislite o tome? Jesu li u školi pogriješili? Biste li vi podijelili svoj ručak s prijeteljem koji će možda taj dan ostati gladan?

L.B./izvor: The Stir

foto: sxc.hu

kyle bradord školski ručak menza opomena

Još vijesti