Slika nije pronađena

Najtraženije ključne riječi je podijelio u tri kategorije – pojmovi, događanja i filmovi. Popisi se temelje na pojmovima za pretraživanje koji su u 2017. godini imali veliki porast prometa u odnosu na 2016. godinu.

Na razini Hrvatske mogli bismo reći da su rezultati očekivani – u kategoriji pojmova prvih pet su zauzeli 'DIP' (Državno izborno povjerenstvo), 'Despacito', 'Wimbledon', 'Eurosong' i 'Rukometno prvenstvo'. Pogledajte i ostatak liste...


Najguglanija događanja se preklapaju s pojmovima – od hrvatskih događanja na listi su se našla samo dva festivala, Špancirfest i Noć muzeja.


Filmovi koji su nas na Googleu najviše zaintrigirali su 'La la Land', 'Samo nebo zna', 'Wonder Woman'...


Na razini svijeta zanimale su nas neke sasvim druge stvari – od pojmova smo najviše guglali 'hurricane Irma', 'iPhone 8', 'iPhone X', 'Matt Lauer' i 'Meghan Markle'. Najguglaniji glazbenici su bili Ariana Grande, Linkin Park, Lady Gaga, Mariah Carey i Ed Sheeran, a istu titulu u kategoriji filmova osvojili su 'IT', 'Wonder Woman', 'Beauty and the Beast', 'Logan' i 'Justice League'. Pjesme koje smo najčešće unosili u ovaj pretraživač na razini cijelog svijeta su 'Despacito', 'Shape of You', 'Perfect', 'Havana' i 'Look What You Made Me Do'. Od glumaca su najtraženiji bili Meghan Markle, Kevin Spacey, Gal Gadot, Louis C.K. i Bill Skarsgård. 'How to...' smo guglali tisuću puta, ali nećemo sve objašnjavati – Google nam je olakšao posao objavom ovog videa.


Foto: YouTube/Screenshot/Google Trends/Pixabay

M.Z.


Pročitajte još:

Lokacija, godine, broj moba - Google zna sve o tebi, kako ga zaustaviti?

Hoće li uskoro Google zamijeniti odlazak u školu?

Google trikovi koje morate znati

rezultati Filmovi pretraživač kategorije pojmovi google događanja 2017

Još vijesti