Slika nije pronađena

Više od 40% mladih snima selfie barem jednom tjedno – a mnogi ga i 'dotjeruju'.

Prema istraživanju koje je proveo Sony, najveći postotak selfie ljubitelja 'sređuje' kožu i prištiće, zatim oblik lica, veličinu oka, usne, a zatim i boju oka prije nego pokažu svoju sliku ostatku svijeta. Samo 2% ljudi ne fotošopira svoje selfie.

Najviše selfija godišnje se uslika u Makati Cityu na Filipinima, zatim u New Yorku, pa Miamiu, u Tel Avivu, Manchesteru, Milanu, na Filipinima i u Malaziji.

Najpopularniji selfiji su:

#Na plaži

Dok drugi umiru na vrućini gradskog asfalta, uvijek postoji ekipa koja će se rado pohvaliti izležavanjem na plaži i pijuckanjem koktela u suton.

#Duckface

Od poznatih faca pa sve do običnih smrtnika – ovo je drugi najpopularniji selfie kojeg 'krase' napućena usta.

#Živim zdravo

Ekipa koja vježba u teretani, trči, pumpa, skače i izvodi čuda; žive toliko zdravo da bi bio grijeh ne pohvaliti se na fejsu ili Instagramu.

#Kabine u dućanu

Zašto čekati susret, kavu ili druženje s frendom da im pokažeš novu odjeću? Opališ selfie odmah iz kabine i svi znaju što si kupio!

#Hrana

Na peto mjesto najpopularnijih selfija zasjela je – hrana! Od sendviča do jastoga i kavijara, ljubitelji hrane nikada se ne propuste pohvaliti novom poslasticom s tanjura.

#Slavne face

Kakvi autogrami, kakve posvete; odmah se slika selfie! Zato je važno da je baterija na mobitelu uvijek puna – nikada ne znaš kada bi mogao naletiti na slavnu facu.

Foto: Instagram
Izvor: DailyMail
I.N.

selfie vrste

Još vijesti