Slika nije pronađena

Mnogo puta smo pisali o srednjoškolkama koje su navodno prekršile pravila pristojnog odijevanja zbog čega su poslane doma s nastave, ali takve situacije se ne prestaju događati.

Posljednja žrtva nečije interpretacije 'neprimjerenog odijevanja' bila je američka srednjoškolka Josephina Thompson koju su udaljili s nastave jer je obukla tajice. Profesore i školske djelatnike nije zanimalo što je također imala dugu i široku majicu koja je prekrivala gotovo sve – odlučili su da ne smije biti na nastavi dok joj netko ne donese odgovarajuću odjeću. Prijateljica Josephinine majke našle se u blizini te nesretnoj djevojci donijela drugu odjeću.


Cijela stvar prošla bi možda nezapaženo da Josephinina majka nije odlučila iskazati svoj bijes i nezadovoljstvo postupkom škole na društvenim mrežama. Uz fotografiju spornog outfita, napisala je poduži tekst, a korisnici društvenim mreža su ju uglavnom podržali.

'Djevojke učite da trebaju skrivati vlastita tijela te da se dečki ne mogu kontrolirati ako samo vide obrise ženskog tijela. To je odvratno i omalovažavajuće za oba spola' piše između ostalog.


Slažete li se s ovom ljutitom mamom?

Foto/Izvor: Facebook

I.N.

Pročitajte još:Tinejdžerici zabranili dolazaka na nastavu zbog 'precrvene' koseŠkola zabranila nošenje uskih hlača jer 'djevojke izgledaju kao prostitutke'?Došla u školu u prekratkoj suknji pa ju učiteljica natjerala da obuče 'odjeću srama'

odjeća Škola

Još vijesti