Slika nije pronađena

Blagdani su vrijeme romantičnog držanja za rukice na trgu, dijeljenja fritula po pola, pusica dok snijeg pada i statusa na Facebooku gdje svima dajemo do znanja da smo par koji ima najljepše božićno drvce.

No, blagdani imaju i drugu mračnu stranu. Zimi su ljudi općenito depresivniji, u prosincu svima nedostaje novaca za poklone i parovi se svađaju jer on nije kupio pravi poklon. I tako su provedena brojna istraživanja koja su otkrila kako parovi najčešće prekidaju upravo zimi, a sada znamo točan datum.


Ako prekinete ove godine velike su šanse da će to biti – 11. prosinac.

Istraživači su do ovog došli istraživanjem statusa, objava i drugih pokazatelja na Facebooku koji bi mogli ukazati na prekid veze. A zašto je to tako? Postoji nekoliko teorija.

Prva se tiče darivanja i toga da parovi nemaju dovoljno novaca (ili ideja) za poklone pa netko ostane razočaran. Nisi dobila ništa za Svetog Nikolu? Eto razloga za svađu i eventualno prekid. 

Drugi razlog je upoznavanje obitelji. Ako još nisi upoznala njegove bliže se blagdani i vrijeme okupljanja. Idealan razlog za početak svađe koja može dovesti do prekida.

Blagdani su općenito stresno razdoblje i ako se sve to poklopilo s tvojim pms-om ili njegovom nervozom znamo kud sve to može odvesti. Ali ako preživite 11. prosinac možete odahnuti jer nitko ne prekida za Božić. Mirni ste do proljetne groznice i Valentinova.


Foto: Shutterstock/Giphy

I.I.

Pročitajte još:

O čemu pričati? 10 pitanja koja spašavaju prvi spoj

8 stvari koje ćeš naučiti iz svoje prve prave veze

Jedino pitanje koje si moraš postaviti prije svake svađe s dečkom

ljubav Prekid par Blagdani prosinac

Još vijesti