Slika nije pronađena

U Južnoj Africi se među mladim ljudima pojavio novi trend; riječ je o tzv. 'surfanju na vlakovima' što uključuje penjanje, plesanje i trčanje po vagonima. Zvuči zabavno? Pa i nije baš.

Do sada nije bilo puno 'igrača', no u posljednje vrijeme njihov se broj povećava. Iako željeznička industrija osigurava velik broj poslova, mladi ju doživljavaju na posve drugačiji način - kao zabavu. Snimaju filmiće svojih ludosti, a potom ih stavljaju na YouTube. Na taj način 'izražavaju svoju osobnost'.


Gotovo svi 'igrači' su dečki i imaju manje od 25 godina. Često se udružuju kako bi se međusobno snimali i napravili što bolje filmiće. Za njih to nije samo igra, nego sport i način života. Surfanje po vlakovima predstavlja adrenalin za njih i pomaže im da se 'osjećaju živima'.Iako je njima vjerojatno zabavno, riječ je o vrlo opasnoj zabavi koja može završiti tragično.


Njihovi roditelji teško se nose sa spoznajom da se njihova djeca zabavljaju na takav način. Mnogi od njih ni ne znaju za najdraži 'hobi' svog djeteta.Jeli zaista vrijedno riskirati svoj život ili ozbiljnu ozljedu samo radi igre pa makar ona bila najzabavnija na svijetu?

Cijeli video o ovoj 'igri' možete pogledati u nastavku.

STAFF RIDING SUB ENG from MARCO CASINO on Vimeo.

I.N.

train surfing surfanje po vlakovima

Još vijesti