Slika nije pronađena
Shopping preko interneta super je ideja, pogotovo ako si i ti curka koja baš ne voli hodati po trgovinama i isprobavati odjeću u garderobi satima.

Iako na prvu zvuči super i kao idealno rješenje za shopping, online kupovina ima i mnogo nedostataka. Evo zašto bi trebala dobro razmisliti prije nego sljedeći put naručiš nešto preko neta.

via GIPHY


Kad naručimo nešto preko neta, ne možemo biti sto posto sigurni da ćemo dobiti TOČNO ono što smo naručili. Često su stvari na fotkama puno ljepše i izgledaju bolje, a kad nam dođu na adresu izgledaju prestrašno. Ovo je jedan od rizika koje moramo prihvatiti kad kupujemo nešto što nikad uživo nismo vidjeli.

To je još i donekle podnošljivo ako smo kupili nešto jeftino, ali ako naručimo stvar koja nas je puno koštala, a na kraju ispala totalni fail - nije nam svejedno.

via GIPHY


Kad dobijemo loš proizvod, jedino je rješenje da ga pokušamo vratiti, a usput dobiti natrag novce koje smo za njega potrošili. Kod mnogih online shopping stranica postoje veliki problemi s vraćanjem kupljenih stvari - cijeli postupak predugo traje, a još moramo i dodatno platiti za troškove isporuke. Blah!

Stvari koje naručujemo online mogu kasniti. I pritom ne mislimo na uobičajeno kašnjenje dan, dva. Ovdje mislimo na one kupljene stvari dostavljene tek mjesecima prekasno. To je pogotovo grozno ako si naručila novi kul bikini za more, a on ti je stigao kad smo se već vratila doma s puta.

via GIPHY


Ako si mislila da je to sve, varaš se. Nismo spomenule najveći rizik od svih, a to je onaj awkward moment kad naručena, odnosno kupljena roba niti ne dođe. Svatko na online shoppingu na to će te upozoriti, ali opet naručiš i usput se nadaš da se to neće BAŠ tebi dogoditi.

Zato kad idući put kreneš naručivati stvari s neta, dobro razmisli o svim rizicima koji postoje. Nikad nemoj naručivati s neprovjerenih stranica i obavezno prije svake kupovine dobro prouči recenzije za proizvod koji kupuješ. Tako ćeš donekle biti sigurnija u dostavu i kvalitetu samog proizvoda.

Foto: Pixabay/Giphy

D.Š.

Pročitaj još:

Ono kad se ne možeš obuzdati – shopping bi uskoro mogao biti proglašen bolešću!

Online shopping sada je još lakši – ova opcija ti omogućuje da svaki komad vidiš u pokretu

Kakav aerobik, kakva teretana - znanost opet dokazala da shopping troši kalorije

online shopping shopping savjeti

Još vijesti