Slika nije pronađena

Je li stvarno moguće da tvoj odnos s mamom i tatom utječe na tvoje buduće ljubevne veze? Znanost je potvrdila da je to stvarno moguće, a evo i kako...

Tata je 'glavni' u kući?

Ako je tvoj tata autoritet  i upravo on odlučuje o svim važnijim odlukama koje se tiču tvoje obitelji, to će uvelike utjecati na tvoj izbor dečka. U tom slučaju ti ćeš birati dečka/curu koji/a je autoritet, uvijek u centru pozornosti i odlučuje o svemu. Ovo se posebno odnosi na cure.

via GIPHY


Starci su ti rastavljeni?

Ako imaš roditelje koji su rastavljeni, sigurno si pomalo razočarana u ljubav. Kad biraš dečka/curu, važno ti je da je ta osoba pouzdana, iskrena i da nije sklona prevari. Pažljiv/a si kad je riječ o zaljubljivanju – važno ti je da s osobom s kojom ulaziš u vezu prvo budeš u prijateljskim odnosima.


Mama i tata ovise o tebi?

Logično je da se naši roditelji brinu za nas I s nama vole provoditi vrijeme, ali baš stalno?! Ako imaš starce koji su totalno ovisni o tebi, svake sekunde žele znati gdje se nalaziš I s kim, te nemaju baš nikakvog povjerenja u tebe – ti ćeš tražiti nekoga tko će se na isti način ponašati prema tebi.

via GIPHY


Tvoji roditelji su ravnopravni?
U tvojoj kući nema 'glave obitelji', tvoji roditelji o svemu odlučuju zajedno. Osjećaj zajedništva nešto je što tražiš i kod osobe koja ti se sviđa, ne misliš biti s nekim tko nije spreman na kompromise i želi da sve bude po njegovom/njezinom.

Stalno te kritiziraju?
Neki roditelji stalno prigovaraju i traže nam greške, ne zato jer nas ne vole ili nisu zadovoljni s nama - jednostavno ne znaju drugačije. Ako su i tvoji starci takvi, najvjerojatnije ćeš tražiti dečka/curu koji/a će se isto tako ponašati prema tebi. S vremenom ćeš ipak skužiti da ti takva osoba i ne odgovara toliko.

S roditeljima dijeliš sve?
Ti nisi jedan/a od onih tinejdžera koji se povjervaju samo svojim frendovima - ti i roditeljima bez straha (i srama) govoriš o stvarima koje ti se događaju u životu. Uzimaš u obzir njihovo mišljenje, pitaš ih za ljubavne savjete i ne bojiš se da bi ti zbog nečega mogli prigovarati? Ako je tako i kod tebe doma, ti ćeš tražiti nekoga tko će te nasmijavati, biti ti podrška i s kim ćeš moći razgovarati BAŠ o svemu. Kao osoba si jako otvoren/a i isto to tražiš od dečka/cure.

via GIPHY


Imaš samo jednog roditelja?
Ako imaš samo tatu ili mamu, sigurno si jako vezan/a za njega/nju. To će itekako utjecati na tvoj izbor dečka ili cure. Ti tražiš nekoga tko će uvijek biti uz tebe, a povjerenje ti je najvažnija stvar kod osobe s kojom si u vezi. Dosta si ovisan/na o dečku/curi što može biti i pomalo iritantno. Naravno da to ne radiš namjerno, jednostavno imaš takvu naviku i to je normalno.

Foto: Shutterstock/Giphy

D.Š.

Pročitaj još:

Kako odnos s tatom utječe na naše buduće ljubavne veze

Kako uvijek imati dobar odnos s roditeljima

Kako se naš odnos s majkom mijenja tijekom godina

ljubav roditelji znanost

Još vijesti