Slika nije pronađena
Nekima od nas rano ustajanje predstavlja pravi problem, a alarm je naš najveći neprijatelj. S obzirom na sve to, nije ni čudno da stalno odgađamo alarm ujutro.

Znaš li da odgađanje alarma mnogo govori o tebi? Da, istina je. Čak je i znanost potvrdila što odgađanje alarma točno znači o tebi i tvojoj osobnosti. To ne znači da si ljenčina ni da ti nedostaje discipline, odgađanje alarma je zapravo OKEJ stvar, a zašto je to tako moglo bi te stvarno iznenaditi.

via GIPHY


Kako prenosi Independent, britanski znanstvenici došli su do zaključka da su svi oni koji ujutro imaju naviku odgađati alarm zapravo PAMETNIJI od onih koji se bude bez problema.

Stvar je u tome da se još uvijek mnogo lakše prilagođavamo spavanju na način na koji su to nekad raditi i naši preci. To bi značilo da su raniji odlazak na spavanje i ranije buđenje nešto na što se možemo lakše naviknuti.

via GIPHY


Autori ovog istraživanja došli su do zaključka da je prilagođavanje ove navike pokazatelj natprosječne inteligencije i da bi samo pametna osoba bila sposobna toliko puta odgoditi alarm. I ne samo to - ovakvo buđenje pokazuje da smo kreativniji, ali i sretniji od ostalih.

Možda ti ovakvi rezultati istraživanja zvuče čudno, ali mi ipak moramo priznati da se nama spavalicama baš sviđaju. Zato ubuduće ujutro slobodno odgodi alarm i odspavaj još malo.

Foto: Shutterstock/Giphy

D.Š.

Pročitajte još:

Pa ti si genije! Šest loših navika koje pokazuju da si pametnija od svojih vršnjaka

Guzate cure su došle na svoje – znanost je dokazala da su pametnije i zdravije

Mislite da ste pametniji od učenika petog razreda? Ovaj test će vas razotkriti u sekundi!

Spavanje inteligencija znanost

Još vijesti