Slika nije pronađena

Oni su odgojitelji, učitelji, vjeroučitelji, nastavnici, stručni suradnici i uskoro će napredovati u zvanje mentora i savjetnika. Naime, uprave te titule stječu obrazovni radnici koji svojom stručnošću, pedagoškim metodama, uzornim radom i trajnim stručnim usavršavanjem unapređuju nastavni proces poučavanja i odgojno-obrazovni sustav u cjelini, piše na stranicama Agencije.


via GIPHY


Bit će promovirani 8. veljače 2019. godine u Nacionalnoj i sveučilišnoj knjižnici u Zagrebu u 11 i u 13 sati, a podijeljeni su u dvije grupe po prezimenima abecednim redom.Njih je ukupno 478 i svi su TOP odgojno-obrazovni djelatnici koji će, nakon promocije morati dio radnog vremena raditi i za Ministarstvo na poslovima stručno-pedagoškog nadzora, mentorstva pripravnicima, stručnog usavršavanja i slično, kako definira važeći pravilnik, a bit će im uvećana i plaća.

Ocjenu njihovog rada daju ravnatelji škola na osnovi praćenja rada nastavnika uz suglasnost vijeća nastavnika i viši savjetnik Agencije za odgoj i obrazovanje, na osnovi neposrednog uvida u rad i praćenja rada nastavnika. No, zadnju riječ ima ministar obrazovanja, koji donosi odluku o imenovanju u novo zvanje. Pri ocjenjivanju se uzima u obzir metodička kreativnost u podučavanju, primjenjivanje suvremenih oblika i metoda rada u poučavanju te postignuti rezultati u odgojnom radu s učenicima.

Dakle, ovi profači su vam vjerojatno i dragi, osim što su uber kvalitetni. Pa zavirite u popis – sigurni smo da se među njima našao netko vama omiljen i dobro znan. Ako vam i ne predaje nijedan od njih, sigurno ste barem čuli za neke od njih...

via GIPHY


Popis najboljih odgojno-obrazovnih djelatnika s prezimenima od B do P pronađite ovdje.

Popis najboljih odgojno-obrazovnih djelatnika s prezimenima od P do Ž pronađite ovdje.

Foto: nsk.hr/Giphy/Shutterstock/Profimedia

M.Z.

Provjeri još...

Nastavnici diljem Hrvatske stali uz profesora koji je navodno istukao učenike – ovo su njihove poruke podrške [FOTO]

PRECOOL Učenici i profa zajedno u bendu najoriginalnijeg naziva ikad – pazi kako ga izgovaraš

'Da mi je ona profa, škola bi mi bila najdraže mjesto' – upoznajte nagrađenu književnicu u mojem prvom intervjuu

Hrvatska promovirani nastavnici Popis profači AZVO odgojno-obrazovni djelatnici top

Još vijesti