Slika nije pronađena
Ako je suditi po viralnim i sve češćim filmovima na Youtube-u, šmrkanje Smarties bombona (iako ih u Americi tako zovu, ne radi se o M&M’s bombonima nego nečem sličnijem našim Rondo C bombonima) postaje hit među tinejdžerima. Kao grom iz vedra neba – filmići na kojima tinejdžeri drobe šarene bombončiće i šmrču ih ili motaju pa puše. O čemu se radi?

Iako trend šmrkanja nije nov, nema razloga zašto to rade. LA Times objavio je da ne postoji “smarties high”, a poprilično je nejasno uzrokuje li ovo “sugar rush” koji bi ih mogao protresti.


Čini se da je jedina nuspojava nadražena sluznica nosa i osjećaj peckanja.

Novost u cijeloj priči jest da se srednja škola Scarborough u Maineu pozabavila ovim trendom i istražila ga te ponudila roditeljima rezultate kako bi ih upozorila na opasnosti ove “zabave”.

Pa, što je ovdje opasno? Nosni crvići, vjerovali ili ne!

Da, dobro ste pročitali. Od ovog hobija možete dobiti crviće koji se hrane “šećernim prahom koji ostaje zaglavljen u nosu”, poručio je dr. Oren Friedman. Ako se bomboni na razmrve dovoljno sitno, šmrkanje može izazvati infekciju i oštećenje nosne šupljine, a sve može završiti pojavom crvića u vašim nosićima. 

Odvratno! Radije noseve koristite za njuškanje cvijeća.

L.B.
foto: Instagram


zabava video

Još vijesti