Slika nije pronađena

Svi misle da je izazov u videima koji trendaju namješten i zbog toga ga svi isprobavaju, ali na kraju rezultat svima bude isti. Djevojke ga uspješno ispune, dečki baš i ne. Zašto je to tako i znaš li što je uopće Chair Challenge?

Tik Tok svako malo ima neki skroz fora izazov, a zadnji koji trenda već neko vrijeme zbunjuje ljude. Nazvan je 'Chair Challenge', a posebno je zanimljiv korisnicima Tik Toka, ali i svim ostalim ljudima na internetu, jer ga iz nekog razloga djevojke uspiju napraviti, a dečki nikako. Nikome nije jasno zašto je to tako. A o čemu se uopće radi? Zvuči vrlo jednostavno, izgleda jednostavno, a krajnji rezultati koje ljudi snime i objave ispadaju urnebesno smiješni. Sve što ti treba za ovaj izazov je zid, stolac i dobrovoljac suprotnog spola. Kada to imaš, treba stati ispred zida, odmaknuti se tri koraka, nagnuti prema zidu pod kutem od 90 stupnjeva, podvući stolac ispod sebe, podignuti ga na prsa i ustati se ravno prema gore dok držiš stolac.

Ako si i ti misliš, pa tko to ne bi mogao i da su objavljene snimke na Tik Toku namještene, pokušaj!Uvjerit ćeš se da dečki ne mogu ovo izvesti. Ono što sve zanima je - zašto je to tako? Znanost ima objašnjenje, i to čak nekoliko njih. Američki znanstvenik Jeremy Johnson tvrdi da je za to krivac gravitacija. Kaže da je stvar u tome gdje je na ljudskom tijelu središte mase. Kod djevojaka, to je niže na tijelu, oko bokova, dok je kod dečkiju puno više, u gornjoj polovici tijela. Zbog toga, kada se djevojke nagnu i idu podići stolac, one imaju dobro uporište, jer im je središte mase tijela u predjelu ispod stolca, dok je kod dečkiju na djelu iznad stolca, zbog čega im je teško izvesti ovaj izazov, jer već za početak, nemaju dobro uporište.


Jedan drugi znanstvenik, profesor Brian Ford s Cambridgea ima drugo objašnjenje. Po njegovom, žene su u prednosti zbog veličine stopala. Dečki u velikoj većini slučajeva imaju za 10-ak centimetara dulja stopala od djevojaka, zbog čega su automatski dalje od zida kada rade tri koraka unatrag. Zato što su dalje od zida, naginju se previše nogama prema naprijed kada se sagnu i teže im je ustati se.
Oba razloga imaju smisla, a ti ako ne vjeruješ, nagovori dečka da ti se pridruži i isprobajte Chair Challenge.

Foto: TikTok/ TikTok printscreen/ Giphy

M.T.

Pogledajte još:

Ona je ista Ariana Grande! Čak je i Ari potresena zbog ogromne sličnosti između nje i ove TikTokerice

Ova tri viralna izazova trendaju na TikToku! Ovako izgledaju piercing rulet, haribo i rain challenge

Cure su se udružile na TikTok-u i stvorile teoriju zavjere! Dečki vjeruju da jedu tampone nakon korištenja

izazov chairchallenge tiktok cure vs. dečki

Još vijesti