Slika nije pronađena

Neverbalna komunikacija uvijek pobjeđuje u odnosu na verbalnu – ljutnju ili sreću kod nekoga ćemo prije primijetiti njegovim izrazom lica, nego onime što ta osoba trenutno govori. Zato se kaže da je neverbalna komunikacija puno važnija, ali i da otkriva puno više toga o osobi u odnosu na verbalnu komunikaciju.

Noge su najiskreniji dio tijela – koliko god to glupo zvučalo. Prema pokretima tijela, a pogotovo pokretima nogama, možemo pročitati osobu i njezino trenutno raspoloženje! Nekada se u razgovoru uspije prekriti trenutno mišljenje i raspoloženje, ali će nas govor tijeka uvijek izdati – posebno kretnje koje radimo nogama kada pričamo s nekim. Prema čak 5 pokreta nogu možemo nekoga pročitati, pa provjerite jeste li se ikada suočili s jednim od ovih 5 znakova neverbalne komunikacije!

1.Poskakivanje

Poskakivanjem pokazujemo sreću. Najčešće vidimo djecu koja poskakuju i to je znak da su sretna i da im se sviđa osoba sa kojom komuniciraju. Nekada osim sreće, poskakivanje kod odraslih može značiti i uzbuđenje oko neke stvari ili situaciju – u svakom slučaju, poskakivanje je uvijek dobar znak!2.Noge usmjerene prema osobi
Kada su noge, ali i cijelo tijelo usmjerene prema nekoj osobi (nebitno sjedimo li ili stojimo) time dajemo do znanja da nam je osoba dobra, da nam se razgovor sviđa te da nam je zanimljivo. Nije nam dosadno, sviđa nam se način komunikacije i osoba sa kojom pričamo.

3.Prekrižene noge
Prekrižene noge definitivno nisu dobar znak – i u sjedećem i u stojećem položaju. Prekrižene noge mogu označavati nelagodu i nesigurnost kod osobe. Označavaju da im se možda komunikacija ne sviđa ili da im se ne sviđa osoba s kojom razgovaraju tako da prekrižene noge nisu dobar znak.

4.Noge usmjerene od osobe
Ako su noge usmjerene od osobe s kojom se komunicira – to također nije dobar znak. To su situacije kada nismo direktno okrenuti prema osobi s kojom pričamo već samo im pružamo pogled preko ramena. U tim situacijama osobi je dosadno, komunikacija i tema razgovora im je dosadna kao i osoba s kojom razgovara.


5.Tapkanje nogom

Tapkanje nogom nam je svima poznato, a ono označuje stres ili nervozu. Osoba je možda nervozna zbog neke privatne situacije, zbog iščekivanja, zbog nečeg čega se boji da će se spomenuti u razgovoru i slično. Tako da tapkanje nogama i stalno namještanje s nogama uvijek označuje stres i nervozu.

U svakom slučaju, noge otkrivaju puuuuno više nego što zapravo mislimo, pa pripazite dok komunicirate s nekim tko vam se možda (ne)sviđa!

Pogledajte još:

Zaboravi na riječi, govor tijela je SVE: 3 izraza lica koja otkrivaju je li netko zainteresiran za tebe ili ne

Uvijek te svi uhvate u laži? Usavrši svoj govor tijela u nekoliko koraka i postani PRO lažljivac

Jesi li ti izuzetak? 8 jednostavnih radnji tijelom koje većina ljudi neće uspjeti napraviti

noge razgovor Govor tijela

Još vijesti