Slika nije pronađena

Znate li koliko brzo se vaša fotka može proširiti Facebookom? Upravo to je brinulo jednu mamu koja je odlučila napraviti kratki 'eksperiment' sa svojom kćeri.

Problem je bio što ju je njena 12-godišnja kćer neprestano žicala da otvori profile na Facebooku i Instagramu. Ne znajući kako mladoj kćeri drugačije objasniti opasnosti tih društvenih mreža, odlučila je napraviti sljedeće:  objavila je fotku svoje kćeri na vlastitom profilu, a djevojčica je u ruci držala komad papira na kojem je pisalo 'Mama mi pokušava pokazati koliko ljudi može vidjeti fotografiju jednom kad je objavljena na internetu'. Sliku svoje kćeri stavila je na opciju 'public' te zamolila sve prijatelje da ju prošeraju. 'Moja 12-godišnja kći ne razumije zašto joj ne dam da ima Instagram ili Facebook... Molim vas, lajkajte ovu fotografiju i podijelite ju.... Ona nikako da shvati' napisala je mama Kira Hudson.


Fotka je ubrzo skupila milijun lajkova, prošerana je na tisuće puta, završila je na stranim portalima, a netko je čak iskopao adresu i telefonski broj mame pa joj je cijelo popodne zvonio telefon.

'Zahvalna sam svim roditeljima koji su poslali poruku mojoj kćeri i meni, dajući nam do znanja da zbog našeg 'eksperimenta' mogu svojoj djeci pokazati koliko je internet opasan. Moja kćer i ja smo vrlo brzo naučile lekciju! Nisam zamišljala da se baš toliko brzo nešto može proširiti. To mi je otvorilo oči, jer sam mislila da je moj privatan Facebook profil koliko-toliko siguran.'

Što kažete na ovaj 'eksperiment'? Treba li se brinuti oko toga što drugi mogu iskoristiti vaše fotke za što god hoće?

Foto: Facebook
I.N.

koliko brzo se šiti fotka na facebooku

Još vijesti