Slika nije pronađena

Mnogi vlasnici pasa ne žele preskočiti ovaj korak. Naoružani slasticama i strpljenjem vlasnici obično mogu dobiti prilično dobre rezultate u pokušajima da svoje štence nauče da budu poslušni.

Neki vlasnici štenaca ne boje se prijeći na skroz novu razinu u obučavanju svog kućnog ljubimca. Anna Brisbin jedna je od takvih vlasnica. Anna je glumica i YouTuberica iz Los Angelesa, koja je odlučila trenirati svog psa. Međutim, odlučila je da mu naredbe neće biti na engleskom jeziku, nego u obliku čarolija iz Harryja Pottera. 'Harry Potter je moje SVE. On je ono što me inspiriralo da postanem glumica, učinio me štrebericom, dao mi kreativnost i ljubaznost, prijatelje, sve. Na ruci imam i tetovažu na kojoj piše 'Lumos' rukopisom J.K. Rowling, a napravila sam ju na dan kad sam je upoznala. I naravno, ime mog šteneta je Remus. Tako da je obučavanje psa pomoću Harry Potter čarolija bio vrlo očit izbor', rekla je Anna za Bored Panda.


via GIPHY


Anna je udomila Remusa nakon što je izgubila svog voljenog ljubimca, Lexie. Remus je sad star 10 mjeseci. 'Prošle godine mi je uginuo pas iz djetinjstva, Lexie, koja je također bila jazavčar. Dobila sam je kad mi je bilo samo osam godina, a imala je skoro 18 godina kad je uginula. Bila sam jako tužna, srce mi se slomilo. Znala sam da neću moći izdržati, a da ne nabavim novog jazavčara koji će ispuniti moje srce. Tražila sam više od šest mjeseci prije nego što sam pronašla Remusa i znala sam da je savršen', dodala je.


via GIPHY


Kad je Remus bio samo dva mjeseca star, počela ga je trenirati i kaže da njezino štene već poznaje 9 čarolija. Savjetuje druge fanove Harryja Pottera da se samo zabavljaju ako odluče trenirati svoje pse na isti način. 'Pozitivno potvrđivanje. Stalno. Neka to bude zabavno za psa. Kad Remus izgleda kao da mu je teško nešto shvatiti, pokušamo se vratiti na osnove kao što je Stupefy, koji izvodi prilično samopouzdano', naglašava Anna. Na taj način se pomogne psu da se osjeća sigurnije i ne izgubi samopouzdanje tijekom učenja.


Ovako su ljudi reagirali na preslatkom Remusa:


Foto: Instagram @remus_the_doxie/ Giphy

M.S.K. / Bored Panda

Pogledajte još:

Mala gesta kao znak velikog srca – uključi se u humanitarnu akciju i daruj toplinu

Dečki puštaju brkove, a cure dlake sa sličnim ciljem – fuj ili cool? [ANKETA]

Naručuješ pizzu s ekipom i nikako da pogodite količinu? Onda ovo morate znati!

Pas štene obuka čarolije zanimljivost kućni ljubimac harry potter socijalizacija zabava trikovi

Još vijesti