Slika nije pronađena

Istraživači vjeruju da ljubljenje ima mnogo više prednosti od samog romantičnog užitka i može predstavljati mnoge zdravstvene prednosti od održavanja vaše kože u dobrom stanju do toga da vam pomaže kod gubitka na težini.

Ovo su prednosti redovitog ljubljena – ima ih čak pet i glase ovako:

1. Pomaže kod gubitka na težini

Izgara kalorije. Studija navodi: 'Jednostavni poljupci sagorijevaju samo dvije do tri kalorije, dok strastveno ljubljenje troši između pet i 26 kalorija u minuti'. U redu, možda se ne čini toliko puno ako ljubljene usporedite s drugim aktivnostima. Međutim, 30 minuta strastvenog ljubljenja može izgorjeti do 180 kalorija što je zapravo više od 30 minuta hodanja na 4-8 km/h, košenja trave ili pranja automobila.


via GIPHY


2. Dobro je za vašu kožu

Mnogo puta nam je rečeno da moramo redovito vježbati. Pa, kad se poljubimo, koristimo više od 30 mišića lica koji naše obraze održavaju čvrstima i zategnutima. Tako da je dobro ljubljenje poput Crossfit treninga za vaše lice.

3. Sprječava nastanak bora

Kada koristite mišiće, oni povećavaju cirkulaciju krvi i stvaraju kolagen u tkivima, a on je u osnovi građevinski materijal za kožu i najbolja prirodna prevencija za dobivanja bora. Drugim riječima, ljubljenje je mikro-verzija posjeta salonu ljepote. Pa, možda nije dovoljno da izgledate mlađe, ali sigurno vas čini sretnijima.

via GIPHY


4. Oslobađanje od stresa

Ljubljenje vas prirodno opušta. Istraživanja su pokazala da povećava razinu prirodnih kemikalija u vašem tijelu poput oksitocina, prirodnog umirujućeg agensa, zajedno s endorfinima, prirodni opijat koji vas čini sretnijima. Također, smanjuje razinu kortizola koji je povezan sa stresom.

5. Zubi su zdraviji

Ljubljenje je dobro za vaše zube jer povećava proizvodnju sline i prirodno ispire bakterije, sprječavajući stvaranje kiselih uvjeta. Neki stomatolozi čak misle da slina može pomoći u popravljanju malih oštećenja cakline.


Što mislite o ovom istraživanju?

Foto: Freepik/ Giphy

M.S.K.

Pogledajte još:

Otopit će se sve masti! Istraživanje tvrdi da ovaj začin pomaže kod mršavljenja i još puno toga

Jedini trik za gubitak težine koji će vam ikad trebati! Potrebno vam je samo 15 minuta na dan

Nikako da se riješite masnih naslaga na području trbuha? Postoji šest skrivenih razloga zašto

mršavljenje stresm zubi Istraživanje koža ljubljenje bore