Slika nije pronađena

Nekoliko dana prije početka praznika bila je tu cijela lista stvari koje ćeš sigurno napraviti preko praznika. Ni za što nisi imala vremena od svih silnih zadaća, testova, ispitivanja i jednostavnog odlaska u školu, ali zato ćeš pod praznicima sve to nadoknaditi.

Nadobudno si uvjerila samu sebe i napravila cijelu listu stvari koje ćeš definitivno napraviti u ovih nekoliko tjedana dok nema škole, ali koga zavaravaš – već sad vidiš da od toga svega neće biti ništa.   Prva briga bila je Božić, sada je sve koncentrirano na party za Novu godinu, sljedeći će tjedan krenuti velika sniženja i bam – počela je škola!


Ovako je nekako izgledala tvoja lista, a od svega toga nećeš napraviti vjerojatno ništa.

1. OČEKIVANJA Družit ću se s obitelji i bratom ili sestrom: zbog škole i obveza nismo se stigli družiti pa je sada prava prilika.


REALNOST: Kad će ta škola, previše obiteljskih trenutaka i glupih pitanja!!


2. OČEKIVANJA: Ove godine ti ćeš raditi božićne kolače. Naučit ćeš kuhati barem jedno bakino jelo, a mamu ćeš zamoliti da te nauči napraviti mađarice ili kuglof.


REALNOST: Vrhunac je lizanje zdjele s čokoladom.


3. OČEKIVANJA: Napisat ćeš sve zadaće, projekte, pročitati lektiru i ponoviti nejasno gradivo.

 REALNOST: Zaboravit ćeš gdje si uopće stavila torbu.

4. OČEKIVANJA:
Pospremit ćeš cijelu sobu i preurediti je u  shabby chic stilu.


REALNOST: Bacila si prljavi veš na pranje i eventualno posaugala sobu.5. OČEKIVANJA: Ići ćeš na klizanja s ekipom, isplanirali ste bar tri izleta i sanjkat ćete se svaki dan.


REALNOST: Niste išli nikuda jer je vani prehladno ili si praznike provela bolesna u krevetu.6. OČEKIVANJA: Družit ćeš se s curkama svaki dan, radit ćete neke DIY projekte, prespavati jedna kod druge.


REALNOST:
Našle ste se jednom, visile na Instagramu, snimile jedan selfie i stavile Hashtag #yolo #bff #bestmomentever7. OČEKIVANJA: Vježbat ćeš i vratiti se fit u školu.


REALNOST: Lol. Prejela si se za Božić, a sada ćeš još dva tjedna jesti kolače 'da se ne bace'.8. OČEKIVANJA: Opustit ćeš se i naspavati te se potpuno relaksirano vratiti u školu.


REALNOST: Ničim izazvana budit ćeš se u 7 ujutro, živcirat će te glasni susjedi, mama će ti ići na živce, vježbanje će biti hodanje do frižidera ili tv-a i u biti ćeš jedna dočekati povratak u školu.


JEDINA PRAVA REALNOST: Nećeš raditi ništa, ali to ništa ne mora  biti loše. Ne treba imati prevelika očekivanja od praznika jer ti je organizam naviknut na tempo kad ideš u školu i imaš obveze.

Što možeš zapravo očekivati od praznika:

1. Valjaj se u krevetu jedan dan do kad želiš – rastezanje po krevetu je precool osjećaj i praznici služe tome. Ništa posebno, a tvoje će ti tijelo biti zahvalno.


2. Kave su isto druženja – nemoj imati očekivanja da ćeš imati 'tučnjavu jastucima' s frendicama ili 'makeover day' ili  'sleepover'. Jednostavna kava u gradu može imati isti učinak ako je s pravim ljudima.3. Usisaj i prebriši prašinu u svojoj sobi
– i to je to, manje je više.


4. Napravi barem jednu školsku obvezu – svaki dan nakon ručka pročitaj 5 stranica lektire i već ćeš se osjećati bolje i imati osjećaj da nešto radiš.5. Nauči nešto
-  pa čak i ako su to palačinke. Posuda. Jaje, brašno, mlijeko,  malo šećera i soli, ulje i mineralna voda. Mikser. Tava. Nutella. Za sve ostalo tu je YouTube.Foto: Shutterstock/Giphy

I.I.

Pročitajte još:

Produljeni zimski praznici? Pregovara se oko datuma povratka u školske klupe

Osam razloga zašto je Božić bio bolji dok smo bili klinci

Fensi ili opušteno? Modne kombinacije za blagdanske dane

lista praznici stvari ?

Još vijesti