Slika nije pronađena
Garth Callaghan piše svojoj kćerki Emmi poruke svaki dan – još od vremena kad je mališanka bila u vrtiću, a posebnice nakon što je krenula u drugi razred osnovne škole. Ponekad se radi o nekoliko riječi podrške i ohrabrenja, a nekada o citatu neke slavne osobe ili povijesne ličnosti, a katkad i samo o nekoliko riječi kojima joj govori koliko je voli.


Emma sada ima 14 godina i prava je tinejdžerka, a njen je otac sa samo 44 godine morao prihvatiti da nejvjerojatnije neće biti uz svoju kćer još dugo. Od studenog 2011. godine, tri puta su mu dijagnosticirali tumor. Dva puta izbjegao je raljama smrti kad se oporavljao od raka bubrega, no trenutno se bori s rakom prostate i nije siguran koliko će još dugo uspjevati u tome.

“Ubrzo nakon moje prve operacije, otkrio sam da kida citate i poruke sa salveta i sprema ih u knjigu u s datumima kad je koji napisan”, rekao je Callaghan za stranicu Here & Now.

Nakon toga odlučio je igrati na sigurno i napisati 826 poruka na salvetama koje će ostaviti iza sebe ako podlegne opakoj bolesti. Na taj će način Emma, bez obzira što se dogodi, imati poruku za svaki dan dok ne maturira i završi srednju školu. Ne želi da njihova tradicija pisanja poruka umre s njime. Zavjetovao se da će napisati svih 825 poruka jer će na taj način, u slučaju njegove smrti, Emma i dalje imati dio njega, mali podsjetnik na svog tatu i njegovu ljubav.


Odlučni otac pokrenuo je i Facebook stranicu kojom i druge roditelje pokušava inspirirati da se više druže sa svojom djecom i snažnije se povežu i za sada njegov rad i trud prati 30 tisuća sljedbenika i prijatelja na ovoj društvenoj mreži. Njegov moto je jednostavan: “Pakiraj. Napiši. Poveži se.”

Mi im držimo sve fige ovoga svijeta! Go, najkul tata na svijetu!


L.B.

foto: Facebook.com

kul tata poruke salvete

Još vijesti