Slika nije pronađena

'Dobar dan. Čekam tatu koji treba doći iz Amerike. Rezervirana je soba' izgovorila je u subotu oko 22 sata 13-godišnja djevojčica recepcionarki jednog hotela u Vlaškoj ulici u centru Zagreba.

Obitelj te školarke iz okolice Zagreba u to je vrijeme bila uvjerena da 13-godišnjakinja noć provodi kod prijateljice jer im je tako rekla kad su je oko 18 sati zadnji put vidjeli. No, kako doznaje Jutarnji list, pozadina priče je jeziva.

Obitelj je od večeri nestanka njihove djevojčice pa sve do jutros u četiri ujutro proživljavala pravu dramu. U policijskoj su se postaji suočili s užasnom spoznajom. Njihova mezimica, o kojoj ništa nisu znali puna 34 sata, pronađena je zahvaljujući policijskoj zasjedi ispred hotela u strogom centru Zagreba. Bila je u čudnom stanju, u društvu 53-godišnjeg M. G., obiteljskog čovjeka, navodno oca troje djece, kojeg je upoznala u virtualnom svijetu i zbog kojeg je sat vremena prije odlaska od kuće pretraživala na internetu vremensku prognozu u Italiji. Istražitelji još nisu utvrdili zašto.

Članovi obitelji pronađene djevojčice su u šoku. Ne prestaju plakati otkad im je u policijskoj postaji na pitanje tko je dečkić s kojim je zatečena policajac s knedlom u grlu odgovorio: 'Dečkić? To je gospodin od 53 godine'.

'Srce nam se steglo. Seka mi je djelovala omamljeno. S njom se nije moglo pričati. Kolutala je očima. Ni na jedno pitanje nije bilo odgovora. Ništa joj nije bilo jasno. Nije znala ni gdje se nalazi ni što joj se dogodilo. Situacija koja ledi žile. Nisam znala bih li gledala u nebo ili da seki gledam u oči i pokušam maknuti zadnjih par dana iz njezine duše. Odjeću koju je nosila na sebi policajci su poslali na vještačenje. Pružena joj je i psihološka pomoć. O tom čovjeku, četiri puta starijim od nje, ne znam što da mislim. Nema riječi kojima bih ga mogla opisati. Namamio ju je i dao joj upute što da govori. Sramotno je što su je u hotel pustili bez dokumenata. Satima je tog čovjeka čekala sama u sobi i onda joj je došao oko dva ujutro u nedjelju' priča za Jutarnji list kroz suze očajna sestra 13-godišnje žrtve.

'Prijateljici je moja sestra rekla da ima dečka od 18 godina. Je li doista mislila da je taj čovjek tinejdžer, kojega je prvi put vidjela uživo nakon poznanstva na internetu? Unaprijed rezervirana i plaćena hotelska soba upućuju na to da je sve dogovoreno. Pobogu, rekao joj je da kaže da čeka oca! Tko zna je li mu to prvi put. Prije bijega od kuće seka je razbila mobitel i ostavila ga u sobi. Ugasila je profil na Facebooku. Imala ih je nekoliko. Je li i to po njegovu naputku? S obzirom na zadnje što je gledala na internetu na svom kompjutoru, vremensku prognozu Italije, ne bih se začudila da je s njim tamo trebala otići' uvjerena je sestra, ogorčena na uposlenike hotela.

Cijeli članak pročitajte ovdje.

Foto: Shutterstock
Izvor: Jutarnjilist
I.N.

Pročitajte još:

Drama u školi u Puli: ravnateljica dvije godine štiti profesora pedofila!

6 stvari koje nikada ne biste trebali objavljivati na društvenim mrežama

Tinejdžerica objavila provokativnu fotku na Facebooku, a onda je tata učinio nešto neočekivano

društvene mreže pedofil predator