Slika nije pronađena

Upravo zato, idealan su način za popuniti slobodno vrijeme tijekom svakih praznika, a novi ciklus Frooom!ovci zakazuju za manje od mjesec dana – prva radionica u 2019. godini će se održati u Zagrebu, od 7. do 11. siječnja u prostoru Osnovne škole Silvija Strahimira Kranjčevića.Općenito, interdisciplinarne filmske radionice za djecu i mlade Frooom! posebno su zanimljive po svom holističkom pristupu filmu i individualiziranom pristupu polaznicima. Radionice su organizirane u tri razine cjelodnevnih aktivnosti koje se u ciklusima po pet dana održavaju od 9 do 15 sati za djecu i mlade u rasponu od 8 do 15 godina. Ukratko, Frooom! je učenje kroz igru i praktičan rad s voditeljima, mahom profesionalcima iz filmske industrije i dramskim pedagozima.Početna i napredna radionica ulaznice su u svijet filmskog rječnika i promatranja filma onkraj gledateljskog iskustva. Osim svakodnevnih dramskih igara, gledanja i analiziranja filmova radionica je iskustvena, praktična i stvaralačka platforma edukacijske i umjetničke metode po kojima je djelovanje Bacača Sjenki prepoznatljivo široj javnosti u Republici Hrvatskoj i međunarodno, a kreće se u rasponu od društvene prakse u lokalnoj zajednici, preko novomedijskih i participativnih izvedbenih umjetnosti, do preispitivanja medija i izmještanja uvriježenih motrišta na goruće probleme i izazove suvremenog društva.

Majstorska razina Frooom!-a svaki je puta drugačija te svojim starim polaznicima uvijek nastoji pružiti zanimljive i nove mentore koji im onda kroz svoju profesionalnu specijalizaciju dodatno produbljuju znanje i prenose im neke od vlastitih 'tajna zanata'.

Ovu, prvu u 2019. godini, naprednu radionicu s dramaturginjom i psihodramskom psihologinjom, Anitom Čeko, vodi idejni začetnik Frooom! filmske škole Boris Bakal, kazališni i filmski glumac, redatelj i multimedijalni umjetnik.

Majstorski stupanj radionica obuhvaća tri teme za koje su zadužene tri voditeljice.

Dalija Dozet, redateljica koja je ujedno i pokretačica festivala Filmska Runda u Osijeku proći će s polaznicima Osmišljavanje i snimanje kratke forme glazbenog spota.

Radionica Internet ‘iznutra' otkriti će polaznicima koliko su zapravo internetski pismeni. Internet koristimo svi, ali znamo li kako i zašto nešto (ne)objaviti online, može li se to uopće bez društvenih mreža i servisa ili pak programiranja, te može li se i kako nešto ukloniti s interneta ili on 'pamti zauvijek'? Odgovore te tajnu kako nešto učiniti što vidljivijim zna Nora Krstulović, a kroz kreiranje mikro web stranice i objavljivanje u njoj prenijeti će polaznicima programerka, inicijatorica portala Teatar.hr i kazališna redateljica Nora Krstulović.

Majstorsku radionicu o tome kako sav snimljeni materijal prebaciti u cool program kao što su Final Cut ili Premiere Pro, pa tu na licu mjesta brusiti svoje dramaturške i pripovjedačke vještine podučava Lea Mileta na radionici jednostavno nazvanu po spoju njena dva zanimanja: Dramaturgija i montaža.PR objava

Foto: Frooom!

Više informacija možete doznati online kao Frooom! ili Fr000m! te putem telefona 014640262 ili 0989829347.

Prijave su otvorene i možete ih izvršiti ovdje. Cijene radionica možete pronaći ovdje.

frooom! filmske radionice novi ciklus praznici Zagreb

Još vijesti