Slika nije pronađena

Oskari znanja dodijeljeni su i ove godine svim učenicima osnovnih i srednjih škola koji su se iskazali na natjecanjima iz pojedinih predmeta, a poruka svim školarcima je jedna: rad i trud se uvijek isplate.

Agencija za odgoj i obrazovanje zajedno s Ministarstvom znanosti, obrazovanja i sporta i ove se godine potrudila organizirati manifestaciju koja odiše posebnošću, ali i hvalospjevom prema marljivim učenicima. U sufinanciranju ovog događaja ove godine je pomogla i Hrvatska zajednica županija jer kao što znamo – djeca su naša budućnost.

Dodjela je održana na Ekonomskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu, a izvrsni učenici i njihovi mentori primili su Oskare koje su izradili učenici Centra za odgoj i obrazovanje Čakovec. Na ovom skupu bili su mnogi uvaženi gosti poput pomoćnik ministra obrazovanja Momira Karina koji je učenicima poručio: `Imate čast biti najbolji i tu je odgovornost pred vama. Zapamtite, ako znanje držimo za sebe onda ono nema vrijednost jer ga treba uložiti u bolje sutra.`
`Oskarovci` su svi od reda školarci koji su se iskazali na državnim i međunarodnim natjecanjima, a među njima su i učenici koji su osvojili treće mjesto na međunarodnom natjecanju iz fizike. Ova trojica talentiranih momaka sada već idu na Prirodoslovno – matematički fakultet u Zagrebu, a svoje znanje su pokazali dok su pohađali srednju. Martin Bajzek iz Srednje škole Zlatar, Matej Pavlović iz Treće gimnazije Split i Grgur Palle iz Pete zagrebačke gimnazije kažu da za njih ovaj Oskar predstavlja znak pažnje i daljnji poticaj za njihov rad. Dečki su se našalili da je dobar i Oskar `budući da tu nema nikakve love`, ali priznaju da im ova nagrada puno znači.


Još jedan Oskar završio je u rukama 14-godišnje učenice Marije Odobašić iz Osnovne škole Bogoslava Šuleka iz Slavonskog Broda. Marija je svoj `kipić` zaslužila sudjelujući na natjecanju iz hrvatskog jezika na kojem je bila prva. `Ova nagrada je velika čast jer to pokazuje da sam među najboljima i to je zaista dokaz truda` kaže učenica. Ona kaže kako joj idu dobro i drugi predmeti jer je sudjelovala i na natjecanju iz povijesti i geografije, ali ondje je osvojila peto mjesto.

`U hrvatski jezik sam se zaljubila još u petom razredu i oko njega sam se najviše trudila, a za državno natjecanje sam se pripremala mjesec dana` tvrdi Marija. Ova marljiva učenica ima u planu upisati medicinski fakultet, ali razmišlja i kroatistici koja joj je za sada drugi izbor.


I ova dodjela Oskara pokazala je da je učenje, trud i rad uvijek cool, ali s puno odricanja koje na kraju donese izvrsne rezultate. To je samo dokaz da uz profesore i mentore koji prepoznaju potencijal u učenicima, školarci mogu ostvariti zavidne rezultate pa slobodno možemo reći da je unatoč svemu Hrvatska i dalje zemlja znanja.

I.P.

Pročitajte još:

Učenička zadruga iz Čakovca: ovo su djeca koja će izdraditi kipiće za dodjelu nagrada Oskar znanja

Ipak ima novaca za najbolje učenike: Oskar znanja održat će se krajem lipnja

Najpopularniji studiji: koje fakultete upisuju odlični učenici?

oskar oskari znanja iznimni učenici

Još vijesti