Slika nije pronađena

Kada se maturanti slikaju za godišnjak, nije neobično da se fotografije malo obrade s ciljem dobivanja na kvaliteti, ali srednja škola koja je angažirala cijeli tim fotošop stručnjaka je zaista pretjerala.

Učenice ranije spomenute srednje škole nemalo su se iznenadile ugledavši svoje 'poboljšane' verzije u godišnjaku: glatka lica, obojena koža i usne, izglađivanje i preoblikovanje obrva te sužavanje i oblikovanje lica usluge su koje su dobile, ali nisu tražile.

Ako uzmemo u obzir da se mnogi tinejdžeri bore s prihvaćanjem vlastitog tijela i izgleda, poruka ranije spomenute škole je očajna.

'Imam okruglo lice i trebalo mi je puno vremena da prihvatim vlastiti izgled i budem zadovoljna odrazom u ogledalu, a sada dobijem sliku gdje je moje lice mnogo uže. Osoba na slici ni ne liči na mene – izgleda poput moje ljepše sestre blizanke. To me jako rastužuje. Nitko ne bi trebao dobiti godišnjak i pomisliti: gle, učinili su me ljepšom' komentirala je jedna od povrijeđenih djevojaka.


Nijedan učenik ne smije misliti da njegov izgled 'nije dovoljno dobar' te da zahtjeva 'dodatno uređivanje' – poruka je koju ove djevojke žele poslati svim ostalim školama koje se nađu u sličnim situacijama.

'Srednja škola, proces odrastanja i tinejdžerska dob teški su sami po sebi i bez ovakvih nepromišljenih poteza' zaključuje jedna od učenica.

Slažete li se?

Foto/Izvor: HelloGiggles.com
I.N.

Pročitajte još:

Retuširali im fotke u godišnjaku - otkrivale su previše?

Moć Photoshopa: 100-godišnjakinja postala mlada djevojka

Fashion blogerica priznala: 'Da, koristila sam pohotoshop'

godišnjak photoshop Djevojke

Još vijesti