Slika nije pronađena
Tinejdžerska trudnoća tema je brojnih serija i filmova, ali još se nikad nije pojavila u nekoj od popularnih kompjuterskih igrica, barem ne do sada. The Sims su se prvi poigrali ovom kontroverznom temom.

Neki od filmova koji obrađuju ovu tematiku su: 'Golman' iz 2015., 'Juno' iz 2007., 'Spašeni!' iz 2004. godine i mnogi drugi, a serije 'Tajni život američkog tinejdžera' i 'Teen mama'. Ti su medijski sadržaji svi redom uspješni i edukativni, međutim, isto je donedavno bilo zabranjeno u kompjuterskim igricama. Navodno su većina igrača koji odabiru trudne Sims likove koji su sada legalni – trudne tinejdžerke.


Služi li ova igrica kao priprema za porod?


To ne znamo, ali znamo da se time dodatno popularizira i glorificira tinejdžerska trudnoća, koja sama po sebi nije laka. Mame tinejdžerice često se suočavaju s raznim izazovima na koje možda još nisu spremne – npr. otežanim studiranjem i društvenom izolacijom, ali ponekad ispadne i bolje od očekivanog.O trudnim Simsima si igrači dijele međusobno savjete, komentiraju ih, proučavaju reakcije... Baš kao da se radi o stvarnim trudnoćama.
Loading...
M.Z.
Foto: Instagram/The Sims/Pixabay

M.Z.
Pročitajte još:

Srednjoškolka i trudnica: ovo možda niste znali

Ispovijest djevojke koja je ostala trudna s 15: 'Moj život postao je prilično jadan'

Seksualni sadržaji na TV-u utječu na povećanje broja trudnoća među tinejdžerima

mama the sims 4 Igrica kompjterska igrica tinejdžeri tinejdžerska trudnoća